Real v šlágri La Ligy zdolal Sevillu. Valencia otočila zápas s Lobotkovou Celtou

ČTK, SITA | 19.01.2019 19:04, aktualizované: 
Luka Modrič Foto: ,
Luka Modrič z Realu Madrid s obviazanou hlavou v zápase proti Seville.
Futbalisti Realu Madrid zdolali v 20. kole španielskej ligy Sevillu 2:0 po góloch Casemira v 78. minúte a v Luku Modriča v nadstavenom čase.

Kapitán Realu Sergio Ramos si pripísal 450. štart v najvyššej španielskej súťaži.

V zostave „bieleho baletu“ sa prekvapivo objavil napriek problémom s bedrami brankár Courtois a hral aj útočník Benzema, ktorý odložil operáciu zlomeného prsta.

V prvej polovici musel brankár Sevilly Vaclík zasiahnuť len pri krížnej strele Viniciusa. Po zmene strán však Real stupňoval tlak a českého reprezentanta dvakrát zachránila bránková konštrukcia.

V 78. minúte už sa ale domáci dočkali, po Casemirovej delovke z diaľky si Vaclík siahol na loptu, ale nad brvno ju vyraziť nedokázal. V nadstavenom čase pridal poistku po chybe v defenzíve držiteľ Zlatej lopty Modrič.

Real sa výhrou odpútal od svojho súpera a na treťom mieste na neho má náskok troch bodov. Sevilla nevyhrala už štyri zápasy a je štvrtá.

Druhé Atlético Madrid doviedli k výhre 3:0 nad poslednou Huescou krajní obrancovia. V 31. minúte pri 107. štarte za madridský klub prvýkrát skóroval ľavý bek Lucas Hernández a po zmene strán pridal druhý zásah jeho spoluhráč z opačnej strany ihriska Arias.

Tretí gól favorita strelil v 71. minúte Koke. Zverenci Diega Simeoneho stiahli náskok prvej Barcelony na rozdiel dvoch bodov, Katalánci ale majú nedeľný zápas k dobru.

V záverečnom sobotňajšom dueli Celta Vigo doma podľahla Valencii najtesnejším rozdielom 1:2. Galíčijčania v základnej zostave aj so slovenským stredopoliarom Stanislavom Lobotkom viedli po prvom polčase zásluhou Néstora Arauja, ale po zmene strán si neudržali tesný náskok.

V drese „netopierov“ najskôr vyrovnal 18-ročný mladík Ferran Torres a v závere zápasu dokonal obrat španielsky reprezentačný útočník Rodrigo.

La Liga – 20. kolo:

Real Madrid – FC Sevilla 2:0 (0:0)
Góly: 78. Casemiro, 90.+ Modrič

Huesca – Atlético Madrid 0:3 (0:1)
Góly: 31. Lucas Hernández, 52. Arias, 71. Koke

Celta Vigo – Valencia 1:2 (1:1)
Góly: 40. Araujo – 71. Ferran Torres, 84. Rodrigo
Stanislav Lobotka (Celta Vigo) hral do 89. min