Národný futbalový štadión nebude sídlom SFZ, no bude v ňom Sieň slávy

SITA | 22.12.2018 13:59
Nový Národný futbalový štadión (NFŠ) v Bratislave nebude sídlom Slovenského futbalového zväzu (SFZ). Informuje o tom web sport.sk. V novom stánku sa však bude nachádzať Sieň slávy slovenského futbalu.
Video
Pozrite si vo videu z 12. decembra, ako vyzerá nové Tehelné pole zvonku i zvnútra a čo o ňom povedal majiteľ Slovana Ivan Kmotrík.

„Slovenský futbalový zväz sme chceli, no rozhodol sa tak, že si kúpil novú budovu a dostal na to aj nejakú dotáciu z UEFA, čo rešpektujeme. Aj keď by sme ich tu radi videli, tak máme dohodu na Sieni slávy a na spolupráci, ktorá je nadštandardná. Národný futbalový štadión tu bude, ale sídlo Slovenského futbalového zväzu nie,“ uviedol pre sport.sk prezident futbalového klubu ŠK Slovan Bratislava Ivan Kmotrík starší. NFŠ bude domácou arénou „belasých“.

Kontrolný deň na Národnom futbalovom štadióne Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
Národný futbalový štadión počas kontrolného dňa...

"Musíme rešpektovať aktuálny stav, podľa ktorého na NFŠ nemôže byť sídlo zväzu, pretože by šlo o neoprávnenú štátnu pomoc. Museli sme teda vzniknutú situáciu riešiť a naším návrhom je odkúpenie budovy, v ktorej sa SFZ nachádza v súčasnosti,“ povedal prezident SFZ Ján Kováčik.

Aj podľa generálneho sekretára SFZ Jozefa Klimenta tomu bráni súčasná slovenská legislatíva. "Prax z iných krajín, kde je takáto symbióza možná, potvrdzuje, že mať sídlo zväzu na národnom štadióne je veľkou výhodou napríklad z pohľadu organizácie medzištátnych stretnutí. Bohužiaľ, nezostáva nám nič len rešpektovať našu legislatívu,“ uviedol Kliment pre sport.sk.