VIDEO: Pohľad len pre silné žalúdky. Dobrý chlapec Welbeck dopadol veľmi zle

Michal Gavroň | 09.11.2018 11:24
Danny Welbeck Foto: ,
Zranený Danny Welbeck v opatere lekárov.
Pohľad len pre silné žalúdky. Jeho spoluhráči len neveriacky civeli. Aaron Ramsey to zvládal lepšie ako Mattéo Guendouzi. Devätnásťročný Francúz si pri pohľade na členok v neprirodzenej polohe neraz pretrel oči.

Anglický futbalista Danny Welbeck je veľký smoliar. Dvadsaťsedemročný útočník Arsenalu prekonal už niekoľko vážnych zranení.

Vo štvrtok v súboji Európskej ligy proti Sportingu (0:0) podľa predbežných lekárskych správ utrpel to najvážnejšie. Pravdepodobne si zlomil pravý členok a na ihrisku sa neobjaví niekoľko mesiacov.

Zábery zranenia nie sú vhodné pre citlivejšie povahy.

„Je mi ľúto, čo sa stalo Dannymu. V kariére si už dosť vytrpel a teraz toto… Je to skvelý človek, spoluhráč a kamarát. Prajem mu veľa síl,“ odkázal bývalému spoluhráčovi z Manchestru United krídelník Sportingu Nani.

Hoci sa Arsenal mohol po záverečnom hvizde tešiť z postupu do vyraďovacej fázy, oslavy šli bokom. Fanúšikovia i hráči sa vracali k inkriminovanému momentu z 25. minúty. Welbeck naskakoval na center Stephana Lichtsteinera (taktiež si privodil vážne zranenie) a dopadol tak neštastne, že musel ihrisko opustiť s kyslíkovou maskou a na nosidlách.

„Obaja utrpeli vážne zranenia. Danny je usilovný a dobrý človek. Pre tím urobí čokoľvek. Je teraz na nás, aby sme ho v ťažkej chvíli podporili,“ povedal na tlačovej konferencii kouč Arsenalu Unai Emery. „Verím, že sa vrátiš silnejší,“ odkázal Welbeckovi stopér Rob Holding. „Budem ho motivovať a povzbudzovať,“ pridal sa Alex Iwobi.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ