Hetrik za polhodinu. Náhradník zosadil Dudu zo streleckého trónu

Michal Gavroň | 07.10.2018 15:33
Germany Soccer Bundesliga Alcácer Foto: ,
Paco Alcácer sa teší z gólu do siete Augsburgu.
Futbalový Dortmund začal so zháňaním 30 miliónov eur. Toľko by ho na konci sezóny stála zmena ročného hosťovania Paca Alcácera z Barcelony na trvalý prestup.

Pre väčšinu sveta nepredstaviteľne vysoká čiastka. Pre futbalový trh omrvinky. Pre bundesligovú Borussiu Dortmund neodolateľná ponuka.

Tento názor zavládol na Vestfálskom štadióne po výkone španielskeho útočníka v zápase s Augsburgom. Alcácer v sobotu v priebehu polhodiny dosiahol hetrik a výraznou mierou sa pričinil o víťazstvo 4:3.

"Rozprával som sa s Pacom pred zápasom. Viem, čoho je schopný, hoci v ostatných troch rokoch nenastupoval v základnej zostave pravidelne. V krátkom čase vie zápas veľmi ovplyvniť. Má dobré futbalové cítenie a je šikovný. Bol to dobrý transfer a ja verím, že s nami zostane ešte dlho,” povedal po zápase kouč Dortmundu Lucien Favre.

Jeho zverenci prehrávali s Augsburgom 0:1 aj 1:2, hostia utíšili domácich fanúšikov aj do tretice – v 90. minúte vyrovnali na 3:3. V záverečných sekundách si vypýtal faul Achraf Hakimi a priamy kop sa rozhodol zahrať práve Alcácer.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Team! @bvb09 ⚽️ #happy #bvb

Príspevok, ktorý zdieľa Paco Alcacer (@paco93alcacer),

"Na začiatku ho kritizovali, lebo mu priame kopy nevyšli. Keď si vzal loptu, všetci sme si hovorili, že teraz mu to vyjde. Podarilo sa. Naskočiť do zápasu z lavičky, dať za polhodinu hetrik a zakončiť ho takýmto priamym kopom? Neuveriteľné, čo dnes predviedol,” rozplýval sa kapitán Borussie Marco Reus.

Šesťgólový Alcácer je po novom najlepším strelcom Bundesligy. Z trónu zosadil Slováka Ondreja Dudu, ktorý sa v sobotu nepresadil proti Mainzu (0:0). Dvadsaťpäťročný odchovanec Valencie znova plní rolu produktívneho náhradníka. Na poltucet gólov v najvyššej nemeckej súťaži potreboval len 81 minút.

"Užívam si to. Dávam góly, hráme pekný futbal a v tíme je dobrá nálada. Viem si predstaviť, že v Dortmunde zostanem aj dlhšie ako jednu sezónu. Teraz ma čakajú reprezentačné povinnosti a stretnutie s rodinou. Už teraz sa neviem dočkať, kedy sa vrátim do skvelého klubového prostredia,” pochvaľoval si Alcácer po druhom hetriku v kariére.

Počas osláv poslal pozdrav aj do nebies. Otec, ktorý pred siedmimi rokmi zomrel krátko po jeho premiérovom góle v seniorskom tíme Valencie, by bol na svojho syna opäť veľmi hrdý.