VIDEO: V Eibare sa zrútila bariéra na tribúne, 10 fanúšikov Sevilly hospitalizovali

SITA | 29.09.2018 22:16, aktualizované: 
FC Sevilla Foto: ,
Fanúšikovia Sevilly na archívnej snímke.
Na štadióne španielskeho futbalového klubu SD Eibar sa v priebehu sobotňajšieho stretnutia 7. kola najvyššej španielskej futbalovej súťaže Primera División 2018/2019 proti FC Sevilla (1:3) zrútila bariéra na jednej z tribún.

Udialo sa tak krátko po tom, ako špílmacher Andalúzanov Éver Banega v 58. min zvýšil z pokutového kopu na 2:0 pre hostí. Rozradostení fanúšikovia „Sevillistas“ sa natlačili na bariéru, ktorá nevydržala priveľký nápor a povolila. Po približne desaťminútovom prerušení zápas pokračoval.

Viacerých fanúšikov, ktorí popadali na trávnik, museli prezrieť lekári. Ako neskôr referovala oficiálna stránka FC Sevilla, 14 priaznivci utrpeli zranenia a desiatich museli hospitalizovať v nemocnici, kde ich neskôr prišli navštíviť prezident José Castro aj športový riaditeľ Joaquín Caparrós.

Sevillčania zároveň oznámili, že v nemocnici zostane niekoľko zamestnancov klubu, kým neprepustia všetkých zranených fanúšikov.

Viacerých fanúšikov, ktorí popadali na trávnik, museli prezrieť lekári. Neboli však hlásené zranenia. Po približne desaťminútovom prerušení zápas pokračoval ďalej.