Hrdina Trnavy Chudý slávi úspechy. Ako darček chce Chelsea

Michal Gavroň | 31.08.2018 00:23
Slovinsko SR Futbal EL Baráž Ľubľana Trnava Foto: ,
Útočník Marek Bakoš a brankár Martin Chudý v trnavskom drese.
V poslednej dvadsaťminútovke duelu skvelým zákrokom zrejme definitívne potvrdil postup Spartaka Trnava do skupinovej fázy Európskej ligy.

Slovenský šampión vo štvrtok v búrlivej atmosfére remizoval s Olimpijou Ľubľana 1:1 a po víťazstve na jej pôde 2:0 ho čaká niektorý z európskych veľkoklubov. „Bol to pre Trnavu veľký sen a cieľ. Je to krásne,“ vyhlásil brankár Martin Chudý (29).

Očakávali ste, že sa odveta bude vyvíjať týmto smerom?

Áno, lebo sme si v prvom zápase vypracovali solídny náskok. Vedeli sme, že sa nemusíme naháňať. Boli sme aktívni a snažili sme sa zatvoriť ihrisko pred našou šestnástkou. Šesťdesiat metrov od brány nie sú nebezpeční, tam sme ich nechali hrať. Hrali sme to, čo sme potrebovali a čakali na nejakú šancu.

Tá prišla a Boris Godál ňou nepohrdol…

Bola to pre nás veľká vzpruha. Celú situáciu nám to trochu uľahčilo. Škoda, že sme na konci polčasu inkasovali. Dôležité bolo, že sme ich na začiatku druhého polčasu nepustili do tlaku a nedovolili im skórovať po druhý raz.

Ako ste v kabíne vnímali gól do šatne?

Bolo v nej tichšie ako obvykle. Nehovorím, že sme sa naľakali, ale zaskočilo nás to. Nakopli sme sa a povedali si, aby sme na ihrisku nechali všetko a to sa podarilo. Klobúk dole pred chlapcami, čo pre mužstvo a tímový úspech obetujú. Idú na hranicu svojich možností či zranenia.

Súper si výraznejšie gólové príležitosti nevypracoval. Vtedy to však býva pre brankára najťažšie, nie?

Iste, stále musíte byť v strehu. Musel som chlapcov dirigovať pred štandardnými situáciami, čo v takejto atmosfére nebolo jednoduché.

Prečo?

Chlapci ma kvôli tomu hluku nepočuli. Fanúšikovia sú fantastickí. Verím, že sme ich potešili a dali im krásnu odmenu. Bol to pre Trnavu veľký sen a cieľ. Je to krásne.

Trnava vybojovala skupinovú fázu Európskej ligy Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Postupová radosť Trnavčanov.

V 72. minúte ste súperovi nedovolili ujať sa vedenia. Kapitán Godál to označil za zákrok zápasu, zhodnete sa s ním?

Tú strelu som nevidel, vyletela spoza Oravca. Navyše zaplávala. Úprimne – myslel som si, že na ňu nedosiahnem a bude z toho gól. Keby ho dali, bolo by dusno.

Vo štvrtok to bol presne rok od vášho prestupu do Trnavy z Teplíc. Bol to životný krok?

Áno, viem o tom a súhlasím. Je to moje najúspešnejšie pôsobenie. Neľutujem, že som si vybral Spartak. Rok plný úspechov som oslávil naozaj parádne.

Porovnajte emócie po zisku titulu a teraz – po postupe do skupinovej fázy Európskej ligy.

Je to veľmi podobné. oboje bolo pre mňa poprvýkrát. Dokázali sme v Trnave veľké veci a chceme to čo najskôr zopakovať.

V piatok je žreb Európskej ligy. Koho si želáte?

Viem, že sú tam londýnske veľkokluby Arsenal a Chelsea či milánske AC. Som fanúšik The Blues a rád by som si zahral na Stamford Bridge. Skôr by som si však zvolil čo najľahších súperov, aby naša šanca na postup vzrástla.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ