Varane zložil telefón Zidanovi. Potešil jeho i krajanov

Michal Gavroň | 06.07.2018 19:05
Raphael Varane Foto: ,
Francúz Raphael Varane oslavuje otvárací gól proti Uruguaju.
Známi mu hovorili, že musel zošalieť. Keď na tlačovej konferencii prezradil historku spred siedmich rokov, všetci prítomní sa nevedeli prestať smiať.

„Volal mi Zinedine Zidane, ktorý pôsobil v štruktúrach Realu. Poznal som jeho hlas. Povedal som mu však, že nech mi zavolá neskôr. Musel som sa totiž učiť na prijímacie skúšky na univerzitu. A tak som zložil telefón,“ povedal Raphael Varane.

Vysoký stopér nakoniec svoj prestup do najslávnejšieho futbalového klubu sveta dotiahol do konca. Katapultoval ho do reprezentácie, ktorej v piatok podvečer pomohol k hladkému postupu cez Uruguaj (2:0) do semifinále majstrovstiev sveta v Rusku.

„Je to veľmi inteligentný a šikovný mladý muž. Svoj um využíva ako zbraň aj na ihrisku. Je to veľký talent,“ vyhlásil na Varanovu adresu Zidane. „Mnohí ho porovnávajú s legendou Realu Fernandom Hierrom. Pritom je však omnoho technickejší a rýchlejší,“ pridal sa Zidanov spoluhráč zo zlatého francúzskeho tímu na svetovom šampionáte 1998 Frank Leboeuf.

Varane si vo v piatkovom stretnutí v Nižnom Novgorode skvele naskočil na center Antoina Griezmanna a presnou hlavičkou nedal Fernandovi Muslerovi žiadnu šancu. O niekoľko minút sa mohol tešiť znova, keď uruguajského brankára nachytal na hruškách práve krídelník Atlética Madrid.

Francúzi sú po 12 rokoch v semifinále MS Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Uruguajskí fanúšikovia pred zápasom s Francúzskom.

Francúzi sa po 12 rokoch dostali opäť medzi najlepšiu štvoricu. V Nemecku to skončilo neslávne – Zidanovou hlavičkou do hrude provokujúceho Taliana Marca Materazziho a finálovou prehrou oslabeného galského kohúta.

Prekryjú zverenci Didiera Deschampa negatívnu spomienku?