Dráma v derby. Arsenal zachránil proti Chelsea bod v nadstavenom čase

ČTK, SITA | 03.01.2018 23:00
Alvaro Morata Foto: ,
Útočník Chelsea Alvaro Morata strieľa na bránku Arsenalu.
Stredajšie londýnske derby v rámci 22. kola anglickej futbalovej Premier League nemalo víťaza, keď sa Arsenal rozišiel s FC Chelsea zmierlivo 2:2.

Český brankár Petr Čech predĺžil proti svojmu bývalému klubu čakanie na 200. nulu v Premier League na štyri zápasy.

O jubilejné čisté konto ho pripravila rovnako ako v predchádzajúcom zápase s West Bromwichom penalta. V 67. minúte premenil pokutový kop Eden Hazard a postaral sa tak o vyrovnanie po úvodnom góle Jacka Wilshera, ktorý sa v anglickej lige presadil po dvoch rokoch. Ešte predtým mohol otvoriť skóre domáci Alexis Sánchez, ale jeho strela zasiahla obe tyče.

Šesť minút pred koncom využila Chelsea veľmi ľahkovážnu obranu Arsenalu a ujala sa vedenia zásluhou Marcosa Alonsa. Domácim sa v druhej minúte nadstaveného času podarilo vyrovnať vďaka Hectora Bellerínovi, ale Chelsea ešte mohla strhnúť vedenie na svoju stranu. Najprv Čech zlikvidoval únik Álvaru Moratu a Davide Zappacosta poslal dorážku len do brvna.

Arsenal je v tabuľke šiesty a po druhej remíze za sebou stratil body v boji o európske poháre. Od piateho Tottenhamu ho delí bod, ale londýnsky rival má k dobru štvrtkový zápas s West Hamom, bojujúcim o záchranu.

Chelsea je tretia a na druhý Manchester United stráca bod, na vedúci Manchester City má manko priepastných 16 bodov.

Premier League – 22. kolo:

Arsenal – Chelsea 2:2 (0:0)
Góly: 63. Wilshere, 90.+ Bellerín – 67. E. Hazard (z pok. kopu), 84. Marcos Alonso