Kanonier Aubameyang čakal na ponuku Realu. Teraz ho môže zostreliť

Michal Gavroň | 26.09.2017 09:00
Pierre-Emerick Aubameyang Foto: ,
Kanonier Dortmundu Pierre-Emerick Aubameyang efektne oslavuje jeden zo svojich gólov.
Jeho dlhoročná túžba sa nenaplnila ani toto leto. Nikdy sa netajil tým, že by chcel niekedy obliekať dres najslávnejšieho futbalového klubu histórie - Realu Madrid. Pierre-Emerick Aubameyang o tom hovorí už roky.

Počas tohtoročného bláznivého prestupového leta mal aj on na stole viacero ponúk. Tú vysnívanú však nie a tak zostal verný svojmu doterajšiemu zamestnávateľovi.

V utorok to bude pre gabonský rýchlik ďalší špecifický zápas. Ako ofenzívny líder výborne rozbehnutého Dortmundu povedie svojich spoluhráčov do boja proti Realu Madrid. Ich vzájomný duel je šlágrom H-skupiny i celého utorkového programu Ligy majstrov.

„O Madride už nebudem hovoriť,“ začal úsečne Aubameyang v rozhovore pre francúzsku televíziu RMC Sport. „Uzavrel som s Dortmundom dohodu, že v lete smiem prestúpiť. Nevyšlo to i keď ponúk som mal viacero. Boli sme veľmi blízko k dohode s AC Miláno. Rozdiel v zárobku v Borussii a tam nebol veľký. Ich projekt ma zaujímal, ale z rôznych príčin to nevyšlo. Mal som ponuky aj z Číny, ale nebral som ich vážne. Bola to katastrofa. Prišli, odišli, povedali, že prídu znova, ale už sa nevrátili.“

Dortmund vstúpil do nového ročníka vynikajúco. Zo šiestich zápasov v Bundeslige päť vyhral, jeden remizoval a s pozoruhodným skóre 19:1 je na čele tabuľky. Aubameyang strelil osem gólov a brúsi si zuby na ďalšie.

„Som rád, že som zostal. V Dortmunde sa cítim dobre. Budeme spolu pokračovať v tvrdej práci, žiaden problém,“ uzavrel.

Prejaví sa jej ovocie už v utorok večer?

Utorňajší program (20.45)
E-skupina: Spartak Moskva – Liverpool, FC Sevilla – Maribor, F: Manchester City – Doneck, Neapol – Feyenoord (Digi Sport 5), G: Monako – FC Porto, Besiktas – Lipsko, H: APOEL Nikózia – Tottenham, Dortmund – Real Madrid (ČT 4 Sport, Digi Sport 4).