Slováci prvý raz kompletní. Prišiel aj Mak

Michal Zeman | 01.06.2016 19:14
Radosť, Slovensko, futbalisti, slovenskí... Foto: ,
Slovenskí futbalisti sa tešia z tretieho gólu Juraja Kucku.
Prvý raz od začiatku prípravy na finálový turnaj majstrovstiev Európy je slovenský tím kompletný. Po dvoch dňoch voľna sa stretli reprezentanti na zraze v Senci a odštartovali poslednú časť prípravy pred odletom do Francúzska.

Po týždňovom sústredení v rakúskom Windischgarstene a nedeľňajšom stretnutí v nemeckom Augsburgu, v ktorom zdolali zverenci Jána Kozáka aktuálnych majstrov sveta 3:1, dostali hráči dva dni voľna. V stredu popoludní už absolvovali zatvorený tréning. Chýbala na ňom už štvorica, ktorá sa do nominácie nedostala – Lukáš Tesák, Erik Sabo, Matúš Bero a Adam Zreľák.

Trénerovi Kozákovi sa prihlásilo všetkých 23 nominovaných hráčov, teda prvý raz aj Róbert Mak, ktorý doteraz chýbal, mal povinnosti vo svojom gréckom klube PAOK Solún, ktorý bojoval v dodatkovej súťaži o účasť v Ligy majstrov. V utorok už bez Maka v záverečnom stretnutí Solún remizoval s Panathinaikosom Atény 1:1 a to mu stačilo na prvé miesto v skupine i získanie miestenky v najprestížnejšej súťaži.

Vo štvrtok čaká hráčov fotenie v oblekoch i dresoch, popoludňajší tréning a večer od 20.00 sa uskutoční v trnavskom nákupnom centre vedľa štadióna Antona Malatinského veľká autogramiáda, na ktorej sa môžu fanúšikovia stretnúť s reprezentačným tímom. Okrem získania autogramu sa môžu zapojiť aj do vedomostnej súťaže o ceny. Môžu si tiež kúpiť dresy i šály alebo ďalšie suveníry.

Slovenských reprezentantov čaká pred odletom do Francúzska ešte posledné prípravné stretnutie. V generálke na šampionát privítajú najbližšiu sobotu Severné Írsko v Trnave. Prvý zápas na šampionáte ich čaká v sobotu 11. júna – v historickej premiére nastúpia proti Walesu.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ