FIFA chce späť dobrú povesť. Beckenbauer odmieta korupciu spojenú s MS 2006

SITA | 18.10.2015 21:31
Franz Beckenbauer, Sepp Blatter Foto: ,
Momentka z prezentácie nemeckej kandidatúry na usporiadanie MS 2006. Prezentácia sa uskutočnila v auguste 1999. Uprostred vtedajší šéf FIFA Sepp Blatter, po jeho ľavici Franz Beckenbauer.
Druhé zasadnutie reformnej komisie FIFA pod vedením bývalého generálneho riaditeľa Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Francoisa Carrarda, ktorú zriadili na obnovenie integrity a dobrej povesti Medzinárodnej futbalovej federácie, sa v nedeľu skončilo.

Stretnutie sa uskutočnilo za zatvorenými dverami a FIFA z neho zakázala uverejniť hocijaké detaily. „Bolo to veľmi pozitívne zasadnutie, vyznačujúce sa bohatou a podrobnou diskusiou o všetkých aspektoch pripravovaného balíka reforiem,“ povedal Carrard a dodal: „Správu o pokroku s konkrétnymi odporúčaniami pre FIFA poskytnem na mimoriadnom mítingu v utorok.“ Podľa Carrarda, ktorý si myslí, že progres je na dobrej ceste, by mal byť balík reforiem dokončený na stretnutí 19. a 20. novembra. Členov tejto komisie navrhovali kontinentálne konfederácie, dvoch nominovali aj sponzori majstrovstiev sve­ta.

Beckenbauer dementoval korupciu pri voľbe dejiska MS 2006

Nemecká futbalová legenda Franz Beckenbauer dôrazne odmietla podozrenia z korupcie pri voľbe usporiadateľskej krajiny majstrovstiev sveta 2006 v Nemecku. „Nikoho som nepodplatil a som presvedčený, že tak nekonal ani žiadny iný člen môjho vtedajšieho tímu,“ ohradil sa bývalý skvelý obranca. Práve on bol totiž v tom čase na čele kandidačnej komisie, ktorá v súčasnosti čelí podozreniam z úplatku vo výške 10,3 milióna švajčiarskych frankov štyrom ázijským krajinám za hlasovanie v prospech Nemecka.