Tragédia vo Švédsku. Po hromadnej bitke pred zápasom zomrel fanúšik

SITA | 30.03.2014 18:34
Slovensko - Bosna a Hercegovina Foto: ,
Ilustračná foto.
Smrť fanúšika bola smutným dôvodom prerušenia zápasu 1. kola nového ročníka najvyššej švédskej futbalovej súťaže Allsvenskan medzi Helsingborgom a Djurgaardenom Štokholm.

Fanúšik Djurgaardenu zomrel na následky poranenia hlavy pri hromadnej bitke oboch táborov, ktorá sa strhla polhodinku pred začiatkom zápasu. „Môžem potvrdiť, že jedna osoba zomrela v nemocnici v Helsingborgu Incident sa odohral v centre mesta na Karntrappan,“ povedala policajná hovorkyňa Ewa-Gun Westfordová pre server Fiorbollskanalen.

Keď sa prívrženci Djurgaardenu dozvedeli o smrti svojho 44-ročného kamaráta, vtrhli počas prvého polčasu na hraciu plochu a rozhodca Martin Hansson v 42. min predčasne ukončil zápas za stavu 1:1. Túto informáciu neskôr potvrdila aj polícia.

Futbalové zápasy vo Švédsku sú v ostatných rokoch často prerušované násilnosťami fanúšikov a incidentmi, ktoré ich sprevádzajú najmä v súvislosti s používaním zábavnej pyrotechniky. Aj čerstvý prípad z Helsingborgu je dôkazom toho, že tieto problémy prerastajú Švédom cez hlavu.