Ibrahimovič doplatí na 'daň z luxusu'. Príde o 75 percent platu!

ČTK | 19.07.2012 10:02
Zlatan Ibrahimovič Foto:
Zlatan Ibrahimovič v Paríži.
Švédsky futbalový útočník Zlatan Ibrahimovič, ktorý podpísal trojročnú zmluvu s tímom Paríž St. Germain, sa stal terčom kritiky francúzskej vlády. Proti platu tridsaťročného hráča, ktorý by mal podľa médií činiť 14 miliónov eur ročne, sa postavila ministerka športu Valérie Fourneyronová.

„Takéto čiastky sú astronomické a nerozumné. Sú to presne veci, ktoré sú na dnešnom futbale odsúdenia hodné,“ citovala Fourneyronovú agentúra AFP. „Ukazuje sa, ako veľmi futbal potrebuje finančné regulácie, s ktorými prišiel prezident UEFA Michel Platini. Európske kluby majú v tejto chvíli dlhy vo výške 1,5 miliardy eur. Nad tým by sme sa mali zamyslieť,“ dodala.

Podľa Fourneyronovej sa Ibrahimovič rozhodne nevyhne zavádzaniu „dane z luxusu“, podľa ktorej by ľudia s príjmom cez jeden milión mali odvádzať až 75 percent. „U takých čiastok je to normálne. A napriek tomu, čo sme počuli, to futbal určite nezabije,“ vyhlásila.

Ibrahimovič, bývalý hráč Ajaxu, Interu Miláno, Juventusu a Barcelony, prišiel do Francúzska z AC Miláno spolu s brazílskym obrancom Thiagom Silvom za 65 miliónov eur. Za doterajšie posily, medzi ktoré okrem dua z Milána patrí ešte útočník Ezequiel Lavezzi z Neapola a mladý stredopoliar Marco Verratti z Pescara, vraj už vydali bohatí vlastníci klubu 112 miliónov eur.