Weiss sa vyhnal sám

Adam Zelinka | 31.07.2012 14:22
Vladimír Weiss Foto:
Vladimír Weiss.
O budúcnosť tohto mužstva sa neobávam. V novej sezóne uvidíte iný futbalový Slovan, sľuboval po domácom zápase Európskej ligy s Fehérvárom Vladimír Weiss.

Vtedy ešte tréner mužstva z Pasienkov.

V lete si stanovil nové ciele. Do mužstva priviedol viaceré posily, od ktorých si veľa sľuboval a chcel s nimi pracovať dlhší čas. Veď začiatkom júla predĺžil so Slovanom zmluvu o ďalší rok.

Desať dní však otriaslo Weissom a zmenilo jeho smelé plány na prach. Stačilo málo: nečakaná prehra v Košiciach, vypadnutie s maďarským tímom, zaváhanie s oslabenou Žilinou, ale aj nepriazeň fanúšikov.

Aj tí prispeli k tomu, že Weiss si stoličku v Slovane podpílil sám. Nik iný ho z nej vytlačiť nemohol. Bola totiž dostatočne pevná. Ak by chcel, mohol na poste trénera šesťnásobného slovenského majstra zostať do konca života. Aspoň to o jeho neotrasiteľnej pozícii vyhlásil nedávno generálny riaditeľ Slovana Petr Kašpar.

Lenže po zápase so Žilinou bolo vidieť, že Weiss má slovenskej ligy už vyše hlavy. Po záverečnom hvizde sedel na striedačke, medzi novinárov prišiel skleslý – bez náznaku emócií. V Slovane mu totiž chýbali úspechy a tie Weiss k životu nutne potrebuje.

Aj preto chcel pred sezónou urobiť zo Slovana iné mužstvo. Také, ktoré prinesie fanúšikom radosť, ale dokáže aj naplniť náročné Weissove túžby po veľkých víťazstvách.

Bez Weissa bude Slovan rozhodne iný. Či lepší alebo horší, ukáže až čas.