Slovenský pohár bez divákov? Policajti sa rozhodnú v pondelok

Adam Zelinka, Pravda | 09.05.2010 16:16
Fanúšikovia Trnavy Foto:
Ilustračné foto.
Až deň pred finále futbalového Slovenského pohára (hrá sa v utorok o 16.30) sa priaznivci Spartaka Trnava a bratislavského Slovana dozvedia, či budú môcť podporiť svoje kluby na štadióne v Michalovciach. Prítomnosť oboch fanklubov na zápase polícia zakázala z bezpečnostných dôvodov. Či ich účasť napokon predsa povolí, rozhodne až v pondelok.

„Po vyhodnotení bezpečnostných rizík a prijatých opatrení zodpovedných subjektov rozhodneme v pondelok o ďalšom postupe ,“ informovala policajná hovorkyňa Denisa Baloghová.

Polícia oznámila ešte vo štvrtok, že štadión v Michalovciach nevyhovuje bezpečnostným kritériám a rozhodla, že jeden z vrcholov slovenskej futbalovej sezóny sa odohrá bez fanúšikov oboch mužstiev. „Ak naše rozhodnutie usporiadatelia nedodržia, budeme nútení zrušiť tento zápas,“ vyhlásil pre televíziu Markíza policajný viceprezident Stanislav Jankovič.

Podľa Slovenského futbalového zväzu štadión všetky kritériá dané smernicou UEFA spĺňa. „Spoločne s mestom Michalovce i michalovským klubom sme pripravení zabezpečiť dôstojný priebeh finálového zápasu,“ uviedol v komuniké. Podľa šéfa Únie ligových klubov Karola Belaníka polícia verejnosť zavádza. „Mrzí nás, že informácie zverejnené policajtmi sú zavádzaním verejnosti. Stánok v Michalovciach patrí po zmodernizovaní medzi dvojhviezdičkové štadióny. Urobíme všetko pre to, aby sa hralo pred fanúšikmi oboch finalistov,“ povedal pre agentúru SITA Belaník.

Slovanisti už vypredali lístky do desiatich autobusov, podobne sú na tom aj spartakovci, ktorí sľubujú takisto hojnú účasť. Oba fankluby dostali po 450 lístkov, ďalšie však mali možnosť si zakúpiť cez Ticketportal. Kapacita michalovského štadióna je na finále znížená zo 4 500 na 3 800 miest.