O Weissovom excese vie už celý svet. Riešiť ho bude aj FIFA

SITA | 22.06.2010 20:29
Vladimír Weiss Foto: ,
Vladimír Weiss.
Incidentom kouča slovenskej futbalovej reprezentácie Vladimíra Weissa, ktorý bez príčiny vulgárne vynadal novinárom a jednému z nich sa vyhrážal aj fyzickým útokom, sa zaoberala aj Medzinárodná asociácia športovej tlače (AIPS). Detaily kauzy sa dostali aj k predstaviteľom Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA).

Generálna sekretárka tejto uznávanej a rešpektovanej organizácie Roslyn Morrisová v článku na internetovej stránke AIPS napísala, že Vladimír Weiss, ktorý je známy svojimi výbuchmi hnevu z tlačových konferencií, tentoraz zašiel priďaleko.

V článku s názvom „Veľkohubý slovenský tréner Weiss hrozí reportérovi fyzickým násilím“ opisuje celý pondelkový incident, okolnosti jeho vzniku a cituje aj vulgárne slová, ktoré adresoval slovenský kouč novinárom. Morrisová informuje, že dvaja slovenskí členovia AIPS Leonard Popovič a jeho kolega z denníka Plus 1 deň Jozef Šatara podali na AIPS oficiálnu sťažnosť na Weissovo správanie sa a tvrdia, že FIFA by ho mala potrestať.

Podrobnosti týkajúce sa incidentu už má k dispozícii aj výkonný riaditeľ komunikačného oddelenia FIFA Nicolas Maginot a šéf mediálnych operácií FIFA Alain Leiblang.