Lekcia, studená sprcha, znie z českého tábora

ČTK | 09.06.2012 01:15
Euro 2012 Foto:
Gól v sieti Česka.
Českí futbalisti po porážke 1:4 od Ruska vo svojom úvodnom zápase ME 2012 neskrývali veľké sklamanie, ale rozhodne nič nevzdávajú. Pripomenuli, že psychickú odolnosť už v minulosti niekoľkokrát preukázali.

Aj preto Česi veria, že po najťažšie prehre na vrcholnom podujatí zmobilizujú sily a vo zvyšných dvoch zápasoch A-skupiny vybojujú postup. „Teraz sme dole, ale máme pred sebou ešte dva zápasy, na ktoré sa musíme sústrediť. Tento zápas bol lekcia. Musíme ho hodiť za hlavu, poučiť sa z neho a zvyšné dva zápasy zvládnuť,“ povedal stredopoliar Petr Jiráček.

Česi podľa neho hrali presne to, čo vyhovovalo Rusom. „Na začiatku sme boli plní eufórie, lenže Rusko nás z brejku hneď potrestalo gólom. Po góle sme sa zbláznili, namiesto aby sme hrali možno trošičku opatrnejšie. Chceli sme hneď vyrovnať a na to presne Rusi čakali. Vyrážali do brejkov, ktoré sa nám nedarilo zastaviť,“ uviedol Jiráček.

Zápas Rusko – Česko vo videoskratke

Obranca Michal Kadlec ľutoval, že Česi súperovi výhru uľahčili chybami. Pripustil, že sa mu zápas príliš nevydaril. „Ten výkon nebol dobrý, to je jasné, keď dostanete štyri góly. Ťažko sa mi hovorí, čakali sme iný priebeh. Snažili sme sa tvoriť hru a Rusi nám z brejkov dávali góly,“ povzdychol si.

Aj on verí, že sa český tím z porážky otrasie. „Je to studená sprcha hneď na začiatku. Musíme sa zomknúť ešte viac, zanalyzovať chyby a predviesť v ďalších zápasoch lepší výkon,“ vyhlásil.

Nič nevzdáva ani bek Roman Hubník. „Po zápase to tých pár hodín veľa bolí, keď prehráte. Od zajtrajška po tréningu sa však budeme zasa sústrediť na ďalší zápas. Stále to máme vo svojich rukách a keď dvakrát vyhráme, myslím, že postúpime.“