Hapal si želá proti Loveču plný štadión a postup

SITA | 03.08.2010 13:20
Pavel Hapal Foto:
Pavel Hapal.
Slovenského futbalového šampióna MŠK Žilina čaká v stredu odvetný súboj 3. predkola Ligy majstrov. Proti bulharskému Litexu Loveč si Žilinčania v prvom zápase vytvorili dobrú pozíciu, keď na jeho pôde uhrali nerozhodný výsledok 1:1.

„Naším prvoradým cieľom je, samozrejme, postup. Môžem sľúbiť, že pre jeho splnenie urobíme maximum. Veľmi by som si želal, aby nám v tom pomohli aj naši fanúšikovia. Dúfam, že proti Loveču bude ´plný dom´ a naši priaznivci vytvoria žlto-zelené peklo,“ naznačil ambície päťnásobného slovenského šampióna jeho hlavný tréner Pavel Hapal.

Obaja účastníci stredajšieho súboja pod Dubňom, ktorý má výkop o 19.30 h, zvíťazili vo svojich víkendových ligových generálkach. Loveč triumfoval v úvodnom kole najvyššej bulharskej súťaže nad Miňorom Pernik 2:1 a rovnaký výsledok dosiahli aj Žilinčania na ihrisku Banskej Bystrice. Na Štiavničkách sa v drese hostí neobjavil kapitán Róbert Jež. Nehrali ani kanonieri Tomáš Oravec a Ivan Lietava a až z pozície striedajúcich do hry zasiahli Vladimír Leitner a Momodou Ceesay. „Šetril som niektorých hráčov. Terén v Banskej Bystrici nebol práve najlepší, nechceli sme zbytočne riskovať nejaké zranenie. V prípade Lietavu platí, že ten už za nás nenastúpi, keďže prestúpil do tureckého Konyasporu,“ opísal svoje strategické manévre P. Hapal.

Súboje s Litexom Loveč sú pre Žilinčanov už druhou konfrontáciou s bulharským klubovým futbalovom na európskej úrovni. V sezóne 2008/09 sa futbalistom spod Dubňa podarilo ako prvému slovenskému tímu postúpiť do skupinovej fázy vtedajšieho Pohára UEFA, keď vyradili Levski Sofia celkovým skóre 2:1. Práve výsledky z tohto dvojzápasu nech sú pre žilinských hráčov mementom pred odvetou proti Loveču. Vtedy totiž v prvom domácom súboji len remizovali 1:1 (rovnako ako teraz v Loveči), no v odvete si zabezpečili postup víťazstvom v Sofii 1:0. A takýto výsledok v prospech hosťujúceho tímu by si teraz rozhodne neželali.

Hlavným arbitrom stredajšieho odvetného súboja 3. predkola LM 2010/11 medzi MŠK Žilina a Litexom Loveč bude Rakúšan Thomas Einwaller.