Žilina hrá proti majstrovi z Malty. Iné ako postup si nepripúšťa

Michal Zeman | 21.07.2010 09:39
Žilina, radosť Foto:
Žilina berie len víťazstvo.
Nečakanú a nepríjemnú prehru si pripísali žilinskí futbalisti na Malte v úvodnom zápase druhého predkola Ligy majstrov. Podľahli FC Birkirkara 0:1, ale veria, že tento výsledok im nezahatá cestu do ďalšieho kola. V stredu od 19.30 hostia v odvete svojho maltského súpera na štadióne pod Dubňom a tréner Pavel Hapal si iné ako postup ani nepripúšťa.

Pochybnosti nemá ani drvivá väčšina žilinských fanúšikov. Na klubovej stránke sa do včerajšieho popoludnia vyjadrilo v ankete až 87 percent ľudí, že ich tím do ďalšieho kola postúpi.

Malťania zaskočili súpera pred týždňom gólom hneď v prvej minúte stretnutia, keď zaváhal brankár Dúbravka. Slovenský majster už na tento gól nedokázal odpovedať. „Výkony niektorých našich hráčov boli veľmi slabé,“ priznal Hapal.

Český kouč žilinského tímu však nemal veľa dôvodov na spokojnosť ani po úvodnom kole nového ročníka najvyššej súťaže. Jeho zverenci sa trápili s nováčikom zo Zlatých Moraviec a až lepším výkonom po prestávke obrátili nepriaznivý vývoj a vyhrali 2:1.

„Verím, že tento výsledok nám pomôže,“ komentoval žilinský tréner. „Výkon nebol z našej strany ideálny. Ale hráči si zaslúžia pochvalu, že bojovali, aj keď sa pre nich stretnutie nevyvíjalo dobre.“ O výhre rozhodol nakoniec Tomáš Oravec, ktorý naskočil do zápasu z lavičky a strelil víťazný gól.

Po víťazstve v prvom stretnutí však cíti šancu aj súper. Jeho najlepší hráč Shau Bajada, ktorého vyhlásili za futbalistu roka na Malte, sa na oficiálnej stránke UEFA vyjadril aj k postupovým šanciam. „Ak zopakujeme v odvete kolektívny výkon z prvého stretnutia, môžeme sa postarať v tejto súťaži o prekvapenie,“ tvrdí.

V podobnom duchu sa vyjadroval po prvom stretnutí aj tréner Paul Zammit. „Favoritom je stále Žilina, mala u nás dosť šancí a podržal nás aj brankár Lovizon. Pokúsime sa však podať náš najlepší výkon, odviesť všetko, čo bude v našich silách,“ zdôrazňuje.