Slyško vyplazil Žilinčanom jazyk. Dokazuje to video

sb, Michal Zeman, Adam Zelinka | 06.04.2011 16:46
Roman Slyško Foto:
Rozhodca Roman Slyško uniká zo žilinského štadióna.
Asistent rozhodcu Roman Slyško sa stal po zápase 24. kola Corgoň ligy medzi Žilinou a Slovanom asi najznámejším arbitrom na Slovensku. V samom závere duelu ho za stavu 0:0 napadol fanúšik MŠK a po jeho následnej inzultácii hlavný rozhodca Pavol Chmura zápas ukončil.

Žiličania sa po zápase sťažovali na skutočnosť, že ich arbiter Slyško provokoval, ba dokonca na Romana Gergela vyplazil jazyk. Rozhodca sa okamžite voči tomuto tvrdeniu ohradil. „Na nikoho som jazyk nevyplazil, pre Boha živého. Pozerám sa mu do tváre a vyplazujem jazyk? To je absurdné, neviem si to ani predstaviť. Ak som to aj urobil, oblízal som si pery, nebolo to úmyslné. Nie som malé dieťa, aby som vyplazoval jazyk,“ povedal pre Nový Čas.

Ako však ukazuje nasledujúce video, ktoré Pravda.sk poskytol Nový Čas, rozhodca Slyško zjavne hráčov Žiliny svojím jazykom provokoval a smerom k dvojici Gergel, Patrik Mráz ho vyplazil.

Správanie rozhodcu Slyška po zápase pobúrilo aj kapitána „šošonov“ Zdena Štrbu. „Neviem, treba mu spraviť testy, zobrať mu krv, či nemá niečo šmyknuté. Utekal som za ním, chcel som sa spýtať, čo sa stalo a vravel, že mu mám vyťať. Pridrb mi, pridrb mi, kričal,“ vravel Štrba.

Rovnaký názor mal na incident aj jeho spoluhráč Stanislav Angelovič. „Chcel som ho rozhodcu Slyška len presvedčiť, aby zostal na ihrisku. Bohužiaľ, nepodarilo sa mi to. Akonáhle som videl, že kričí na ostatných rozhodcov, aby išli do šatňe, vedel som, že je zle,“ priznal drobný bojovník.

Šéf komisie rozhodcov SFZ Dušan Krchňák sa k incidentu zatiaľ nechcel vyjadrovať. „Vo štvrtok zasadá komisia, na ktorej budeme celý prípad riešiť. Momentálne vám nebudem podávať žiadne stanovisko. Nebolo by to profesionálne,“ vyhlásil.