Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Z legendy násilník a vyvrheľ. Slávny Giggs sa vytratil z vrcholového futbalu, má novú prácu

Označovali ho za zázračné dieťa waleského futbalu. Ryan Giggs bol neuveriteľných 23 rokov súčasťou zostavy Manchestru United a s 967 odohratými zápasmi je dodnes rekordérom klubu. Ešte počas kariéry sa stal trénerom, no jeho pôsobenie ukončil škandál.

14.03.2024 09:50
Ryan Giggs Foto:
Bývalý tréner Walesu a legenda Manchestru United Ryan Giggs sa po obvineniach z domáceho násilia stiahol do ústrania.
debata (3)

V čase, keď bol Giggs úspešným trénerom waleskej reprezentácie, ho koncom roka 2020 zatkla polícia a čelil viacerým obvineniam.

Jedným z nich bolo ublíženie na zdraví voči bývalej priateľke Kate Grevillovej po tom, ako sa v novembri 2020 pokúsila prerušiť ich vzťah. Bol tiež obvinený z nátlakového správania a tiež napadnutia Grevillovej mladšej sestry Emmy.

Údajná obeť Giggsa vlani v máji informovala prokuratúru, že už nechce v prebiehajúcom súdnom procese vypovedať, pretože sa cíti vyčerpaná. Hviezdny exfutbalista bol však dlhé mesiace pranierovaný v médiách a fanúšikovia ho mali za násilníka a vyvrheľa.

10. Lux vs. SR Čítajte viac Najväčším prekvapením v nominácii Slovenska je Čavrič. Calzona povolal na najbližšie zápasy viacerých nováčikov

V júli 2023 napokon súd po trojtýždňovom procese rozhodol, že Giggs je nevinný vo všetkých troch bodoch týkajúcich sa jeho možného násilného správania.

Keď bývalý reprezentačný tréner Walesu v júni 2022 oficiálne odstúpil z funkcie, povedal, že má v úmysle vrátiť sa do vrcholového futbalu neskôr.

A teraz, po takmer dvoch rokoch, sa mu to podarilo. Aj keď od úplne vrcholového futbalu to má poriadne ďaleko. Podľa The Athletic pôsobí Gigg od začiatku sezóny ako futbalový riaditeľ klubu Salford City v League Two, čiže tretej anglickej lige.

856291287 Čítajte viac Dvaja kohúti na smetisku. Tréner Porta obvinil kouča Arsenalu z urážky rodiny: Tá osoba tu už s nami nie je

Salford oficiálne neoznámil novú pozíciu legendy Manchestru United, ale 50-ročný Giggs bol citovaný vo vyhlásení klubu ako jeho futbalový riaditeľ, keď minulý mesiac potvrdil menovanie Alexa Brucea za asistenta trénera. Následne klub potvrdil, že Walesan je vo funkcii už od začiatku sezóny.

Giggs je spolumajiteľom spomínaného Salfordu City spolu s bývalými spoluhráčmi z Manchestru United Garym Nevillom, Philom Nevillom, Nickym Buttom, Paulom Scholesom a Davidom Beckhamom. Všetci, okrem Scholsea, sú podľa klubových záznamov vo vedení klubu.

Stanislav Lobotka Čítajte viac Lobotka proti Barcelone v jednej činnosti dominoval. Niečo nefungovalo, hodnotí Calzona

Salfordu City patrí 20. miesto v tretej anglickej lige a na 22. Colchester United, ktorému patrí posledné zostupové miesto, má náskok osem bodov.

Od ukončenia hráčskej kariéry v roku 2014 pôsobil Giggs najskôr ako asistent trénera Manchestru United, po jeho odvolaní na krátko prevzal červených diablov aj ako hlavný tréner. Ďalšie dve sezóny bol pravou rukou Louisa van Gaala v United. Reprezentáciu Walesu viedol od januára 2018 do júna 2022.

Gerson Rodrigues, kontroverzný útočník Slovana Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Gerson Rodrigues sa po príchode do Slovana...
3 debata chyba
Viac na túto tému: #Manchester United #Ryan Giggs #Salford City