Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jasná partia v Manchestri, Dúbravka bol pri góloch v úlohe štatistu. Spanilá jazda Coventry pokračuje

Futbalisti Manchestru City postúpili do semifinále Pohára FA. V sobotňajšom štvrťfinálovom zápase potvrdili pozíciu favorita a zdolali Newcastle United 2:0.

16.03.2024 20:44
Martin Dúbravka Foto:
Dúbravka dostáva gól od Silvu.
debata

Za hostí odchytal celý zápas slovenský brankár Martin Dúbravka. Oba góly strelil Bernardo Silva, prvý už v 13. minúte.

Dúbravka bol v oboch prípadoch v úlohe štatistu, keďže úspešné oblúkové strely boli tečované obrancami do protipohybu slovenského brankára.

Úradujúci držiteľ pohára vyhral na strely 16:2, do priestoru brány bol pomer v jeho prospech 5:1. Za domácich dával o sebe pred súperovou bránou vedieť aj Jeremy Doku, jediný pokus medzi tri žrde mal na druhej strane Alexander Isak.

Manchester City, Newcastle Čítajte viac Štvrťfinálový zápas FA Cupu medzi Manchestrom City a Newcastle sme sledovali ONLINE

Silva uzavrel skóre krátko po polhodine hry a zabezpečil svojmu tímu rekordné šieste pohárové semifinále za sebou. V druhom polčase tempo hry klesalo intenzívnejúcim dažďom.

Prvým semifinalistom sa stalo v sobotu druholigové Coventry City, ktoré prekvapilo na pôde Wolverhamptonu víťazstvom 3:2.

Do tejto fázy súťaže sa prebojovalo prvýkrát od sezóny 1986/87, keď pohár aj vyhralo. Všetky góly padli v druhom polčase a vedenie sa zmenilo trikrát.

Hrdina hostí bol Ellis Simms, ktorý strelil dva góly a na víťazný prihral Hajimu Wrightovi v desiatej minúte nadstaveného času. Coventry pôsobí v druhej najvyššej anglickej súťaži, kde figuruje na ôsmom mieste.

Zvyšné dve štvrťfinále sú na programe v nedeľu. Chelsea si zmeria sily s Leicestrom a Manchester United nastúpi proti Liverpoolu.

Priemerné platy futbalistov v európskych súťažiach Fotogaléria - 28 fotiek Všetky fotky
Na nasledujúcich stránkach zistíte priemerný...
debata chyba
Viac na túto tému: #manchester city #Newcastle United #FA Cup #Martin Dúbravka