Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kaprálik dostáva v Poľsku krídla a jeho cena rastie. Z domácich si spravil kužele a nemilosrdne zavesil

Slovenský futbalista Adrián Kaprálik chytá v Poľsku fazónu. Po nie príliš vydarenej jeseni sa z neho stáva ťahúň Górniku Zabrze. V sobotu mu pomohol gólom k víťazstvu na pôde Ruchu Chorzów 2:1.

17.03.2024 09:56
Adrián Kaprálik Foto:
Adrián Kaprálik.
debata

V závere prvého polčasu otvoril skóre stretnutia po parádnom sóle. Svoj tím tak nasmeroval k jedenástej výhre v tejto ligovej sezóne.

Pre Kaprálika, ktorý hral do 88. minúty, to bol šiesty presný zásah v sezóne. Górnik sa posunul v neúplnej tabuľke na šieste miesto, Ruch je priebežne sedemnásty.

Kaprálik na v Zabrze na ročnom hosťovaní zo Žiliny. V lanskej sezóne patril medzi najlepších strelcov slovenskej ligy, majiteľ MŠK sa však rozhodol pre netradičný krok – miesto transferu poslal talentovaného útočníka, ktorý vie hrať aj na krídle, na hosťovanie.

Nejedná sa však o zapožičanie s opciou, je takmer isté, že Kaprálik sa po sezóne vráti späť do Žiliny a klub mu bude hľadať angažmán v renomovanej­šej lige.

"Záujem na jeseň bol aj z Nemecka, Francúzska, či Talianska, no nechceli sme riskovať, aby sa stalo to, čo sledujeme vo viacerých prípadoch, kedy mladí hráči prestúpili zo Slovenska do silných západoeurópskych líg, kde to majú veľmi ťažké, keďže je to obrovský skok.

Po krátkom čase potom hľadajú hosťovania inde. Preto sme zvolili postupný krok cez Poľsko," povedal nám v auguste jeho agent Milan Lednický.

Šéf ŠK Slovan Bratislava – Ivan Kmotrík ml. – sa nedávno pre Športweb vyjadril, že pre jeho klub bol tento hráč pridrahý. Jeho aktuálna cena na portáli transfermarkt je 1,2 milióna eur, no očakáva sa, že Žilina si bude na prestupovom trhu pýtať viac.

Gól dal aj Čavrič

Slovenský futbalový reprezentant Aleksandar Čavrič prispel v nedeľu v japonskej lige gólom k víťazstvu Kašimy Antlers nad Kawasaki Frontale 2:1. Srbský útočník v 48. minúte otvoril skóre. Čavrič odohral 89 minút. Kašima je v neúplnej tabuľke so siedmimi bodmi na štvrtom mieste.

Video
Načítavajú sa športové výsledky...
debata chyba
Viac na túto tému: #Górnik Zabrze #Adrián Kaprálik