Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sparťan až do konca, choroba ho za polroka zmenila na nepoznanie. Zomrel bývalý hráč Manchestru United

Aj keď bol zástancom zdravého životného štýlu, na druhý svet odišiel príliš mladý. Bývalý hráč Manchestru United, neskôr populárny osobný tréner a občasný herec Bobby Power mal iba 40 rokov. Osudnou sa mu stala zákerná rakovina pankreasu.

16.03.2024 15:39 , aktualizované: 16:23
Bobby Power Foto:
Bobby Power s manželkou.
debata (12)

Mladý Brit chcel podobne ako mnoho jeho rovesníkov byť futbalistom. V 90. rokoch začal svoju kariéru v mládežníckych tímoch Manchestru United, no na prvý tím to nebolo.

Bobby sa musel poobzerať po inom spôsobe obživy a našiel sa vo fitness. Stal sa osobným trénerom a s nástupom sociálnych sietí aj veľmi populárnym športovým influencerom a motivačným fitness guru.

Vyskúšal si aj herectvo, diváci ho mohli vidieť v malej úlohe Gordona Burleyho, ktorú stvárnil v kultovom filme z futbalového prostredia There's Only One Jimmy Grimble (2000).

Otec troch dcér mal povesť spoločenského človeka, ktorý rád pomáhal druhým. Podľa dcér ho napĺňal jeho sparťanský životný štýl, keď nebol v posilňovni, tak utekal na horské túry, ktoré miloval.

Práve tam si uvedomil, že s ním niečo nie je v poriadku. Počas jedného z horských výstupov sa Power cítil extrémne unavený, potom začal strácať chuť do jedla a nakoniec „zožltol“.

Napriek tomu pokračoval vo svojom životnom štýle a trikrát denne chodil do posilňovne, čo však ďalej zhoršovalo jeho zdravotný stav.

Power sa o chorobe dozvedel koncom júla. Keď svojej matke povedal, že má rakovinu, žena tomu nemohla uveriť. "Pomyslela som si: neexistuje, dožiješ sa 110 rokov. Žiaľ, bola to pravda.

Verili sme, že úspešne podstúpi chemoterapiu v nemocnici v Liverpoole, ale bolo to posledné miesto, kam šiel. Nakoniec nevedel ani chodiť. Bol ako malý kostlivec," spomína matka Estrella Power.

Holdener Čítajte viac Tragické správy zo Švajčiarska. Vlhovej súperka prežíva veľký žiaľ, prišla o milovanú osobu

Ako dodala, jej syn sa na sklonku života pokúšal hľadať liek na svoje ochorenie aby mohol „ďalej žiť pre svoje dievčatá.“

Power zomrel dva týždne po tom, ako sa pred očami rodiny a priateľov oženil so svojou celoživotnou láskou Jemmy Powerovou-Blissovou, s ktorou mal tri dcéry.

"Toto píšeme so zlomeným srdcom, náš otec Bobby odišiel z tohto sveta. Sme na neho veľmi hrdí. Je to ten najstatočnejší a najsilnejší muž, akého sme kedy stretli.

Skutočný bojovník a Sparťan až do konca. Mal obrovský vplyv na každého. Nezabudneme na neho. Odpočívaj v pokoji, náš hrdina. Ľúbime ťa, ocko," uvádza sa v úryvku rodinného vyhlásenia.

Krásna slovenská fitneska Tatiana Ondrušková Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
Slovenské fitnesky už dlhodobo patria k...

© Autorské práva vyhradené

12 debata chyba
Viac na túto tému: #rakovina #fitness #pankreas #Machester United #bobby power