Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Michalovce natiahli víťaznú sériu, v derby zdolali rivala z východu

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce zvíťazili nad FC Košice 1:0 v piatkovom zápase 2. kola skupiny o udržanie sa v Niké lige.

15.03.2024 19:37
SR Futbal nadstavba Michalovce Košice danko Foto: ,
Skóre piatkového zápasu otvoril hráč Michaloviec Stanislav Danko.
debata (1)

Dosiahli tak tretie víťazstvo po sebe a na predposlednom mieste sa priblížili desiatym Košiciam na rozdiel dvoch bodov. Jediný gól stretnutia strelil už v 7. minúte Stanislav Danko.

Hostia mohli otvoriť skóre už v 3. minúte, ale Van Kessel strelou zvnútra šestnástky minul bránku. O štyri minúty gólovo udreli Michalovčania, keď chybu Innocentiho nenapravil Kružliak a Danko zblízka prekonal Figuereida – 1:0.

Pre brankára hostí sa v 32. minúte skončil zápas, keď v šanci Marcina zahral rukou mimo šestnástky a dostal červenú kartu.

V úvode druhého polčasu mali sľubné šance domáci Van Kessel i Marcin, ale Kiru neprekonali. Michalovčania mali v druhom polčase viacero príležitostí zvýšiť svoj náskok, no zlyhali v koncovke.

NL – nadstavbová časť – skupina o udržanie sa, 1. kolo

MFK Zemplín Michalovce – FC Košice 1:0 (1:0)
Gól: 7. Danko. Rozhodovali: Gemzický – Jekkel, Vorel, ŽK: Marcin (Mich.), ČK: 32. Figueiredo (Koš.)
Michalovce: Frelih – Magda, Dzotsenidze, Marjanovič, Bahi – Bednár (63. Vaško) – Marcin, Žofčák (76. Karasjuk), Danko (76. Ramos), Van Kessel (84. Šimko) – Arevalo Acosta (85. Adekunle)
Košice: Figueiredo – Fabiš (80. Golikov), Šindelář (72. Jones), Kružliak, Innocenti, Davis – Hočko (80. Qose), Faško (80. Petrák), Gallovič – Obounet (36. Kira), Medved

Načítavajú sa športové výsledky...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #Zemplín Michalovce #FC Košice #Niké liga