Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kvalifikačný súper Slovákov po dvoch zápasoch vyhodil trénera. Strieda ho bývalý topkanonier

Futbalistov národného mužstva Bosny a Hercegoviny povedie v kvalifikácii o postup na budúcoročné majstrovstvá Európy v Nemecku už tretí kouč.

30.09.2023 11:30
BaH SR Futbal ME kvalifikácia Miloševič tréner... Foto: ,
Savo Miloševič.
debata

Tamojší futbalový zväz v piatok vymenoval do funkcie bývalého srbského útočníka Sava Miloševiča.

Tím Bosny a Hercegoviny figuruje v „slovenskej“ J-skupine kvalifikácie o postup na ME 2024. Momentálne mu patrí 4. priečka so šiestimi bodmi.

Kenan Kodro Čítajte aj Ničíte futbal, odkázal vedeniu zväzu. Útočníkovi Bosny po vyhadzove otca došla trpezlivosť, v reprezentácii končí

Zo skupiny postúpia na šampionát najlepšie dve mužstvá a Bosniaci momentálne strácajú na druhých Slovákov sedem bodov. Balkánsky výber má však vďaka umiestneniu v Lige národov 2022/2023 istú účasť v baráži o postup na ME.

Bosniakov v úvode kvalifikačného cyklu o ME 2024 viedol Faruk Hadžibegič, no toho po júnovom asociačnom termíne vystriedal vo funkcii Meho Kodro.

koláž slovenskí futbalisti Čítajte aj Škriniar má viac ako zvyšok tímu, člen top 5 je v nemilosti Calzonu. Ktorí slovenskí futbalisti zarábajú najviac?

Bývalý útočník FC Barcelona či Realu Sociedad San Sebastián, ktorý Bosnu a Hercegovinu viedol už v roku 2008, však na poste kormidelníka reprezentácie vydržal iba dve stretnutia.

Miloševič prichádza na bosniansku lavičku ako nie príliš skúsený tréner. Naposledy pôsobil predvlani v slovinskom tíme Olimpija Ľubľana.

Slovensko, futbal Čítajte aj Slováci si v rebríčku FIFA pohoršili. Preskočili ich Rumuni

V minulosti pracoval krátko ako hlavný kormidelník v Partizane Belehrade a asistent trénera pri čiernohorskom národnom tíme.

Počas svojej hráčskej kariéry 50-ročný Miloševič nastúpil vo farbách Juhoslávie, Srbska a tímu Srbska a Čiernej Hory v 102 dueloch, v ktorých zaznamenal 37 gólov.

V roku 2000 sa stal najlepším strelcom majstrovstiev Európy v Belgicku a Holandsku, kde ho zaradili medzi najväčšie hviezdy šampionátu.

Vtedy a dnes. Najlepšie platení futbalisti 2003/04 Fotogaléria - 41 fotiek Všetky fotky
Pozrite sa, ako sa za 20 rokov zmenili...
Načítavajú sa športové výsledky...
debata chyba
Viac na túto tému: #futbalisti Bosny a Harcegoviny #Savo Miloševič