Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ničíte futbal, odkázal vedeniu zväzu. Útočníkovi Bosny po vyhadzove otca došla trpezlivosť, v reprezentácii končí

Bosniansky útočník Kenan Kodro sa pustil do kritiky futbalového zväzu a ukončil reprezentačnú kariéru.

26.09.2023 19:51
Kenan Kodro Foto:
Kenan Kodro na archívnej snímke v drese Bosny.
debata

Jeho otca Meha, ktorý sa stal trénerom Bosny a Hercegoviny začiatkom augusta, pred necelým týždňom odvolali. Na lavičke sedel v dvoch kvalifikačných zápasoch ME 2024 v „slovenskej“ J-skupine.

Tím pod vedením niekdajšieho hráča San Sebastiánu či Barcelony zdolal Lichtenštajnsko, no o tri dni neskôr prehral s Islandom. Kormidelník Meho Kodro dostal výpoveď a jeho syn Kenan zareagoval odchodom z národného tímu.

Koláž Slovensko tréneri Čítajte aj Calzonov výnimočný štart? Weissa i Kozáka nechal za sebou, vyrovnal sa Tarkovičovi

„Som šťastný a hrdý na to, že som sedem krásnych rokov hral za futbalový tím mojej Bosny a Hercegoviny! Ďakujem všetkým, ktorí mi pomohli splniť moje sny, spoluhráčom, trénerom a všetkým ostatným, s ktorými som mal tú česť celé tie roky spolupracovať,“ uviedol na instagrame 30-ročný zakončovateľ maďarského Fehérváru.

Dodal, že aj keď v bosnianskej hre neboli vždy len dobré momenty, vždy mal chuť pomôcť so srdcom a s veľkou chuťou.

SR Futbal ME kvalifikácia J Lichtenštajnsko Slovensko Čítajte aj Slováci patria v dvoch parametroch k najlepším v Európe. Oproti Luxembursku však zaostávajú v kľúčovej otázke

„Rozlúčky nie sú nikdy jednoduché, no v tejto chvíli, keď čelní predstavitelia zväzu ničia futbal v Bosne a Hercegovine, som sa rozhodol, že sa na tom nezúčastním a rozlúčim sa s reprezentáciou.

Všetkým, ktorí majú v srdci futbalový tím Bosny a Hercegoviny, prajem do budúcnosti veľa úspechov,“ uzavrel v príspevku niekdajší hráč Osasuny či Athletica Bilbao.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Kenan Kodro (@kenan_kodro)

Slovensko nastúpi na pôde Bosny 19. novembra, v prvom zápase v marci uspelo 2:0. Kodro bol medzi náhradníkmi. Za A-tím bosnianskej reprezentácie debutoval v roku 2017, zaznamenal 15 štartov a dal dva góly.

V prebiehajúcej kvalifikácii majú Bosniaci okrem dvoch víťazstiev na konte aj štyri prehry. So šiestimi bodmi sú na piatom mieste tabuľky.

Standings provided by Sofascore
Najkrajšie partnerky portugalských futbalistov Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
 Ginevra Festa (Ruben Dias).
 Partnerkou opory...
debata chyba
Viac na túto tému: #futbalisti Bosny a Harcegoviny #Kenan Kodro