Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nemáme radšej slovenských trénerov? Po jalovom štarte prišiel čas na pochvalu. Calzona však nemá vyhraté, preverí ho najťažší žreb

Tréner bez akýchkoľvek skúseností v pozícii hlavného kouča? Človek zo zahraničia, ktorý nepozná tunajšiu mentalitu? Nemáme dosť vlastných, slovenských?

12.09.2023 10:00
Francesco Calzona Foto: ,
Francesco Calzona počas zápasu vo Vaduze.
debata

Príchod trénera Francesca Calzonu na reprezentačnú lavičku vyvolal obrovskú vlnu nevôle.

Expertom, bývalým hráčom ani fanúšikom sa nepáčilo, že zväz vybral muža, ktorý to najďalej dotiahol na pozíciu asistenta v Neapole.

Dve domáce minuloročné zaváhania v Lige národov – prehra s Azerbajdžanom a remíza s Bieloruskom – im nahrali na smeč.

Keď Calzona prichádzal, vyžadoval od svojich zverencov najmä zlepšený výkon. Výsledky odsúval na druhú koľaj. Tvrdil, že ak sa podarí jedno, druhé príde s tým.

Zopakoval to aj po remíze v Trnave s Luxemburskom. S dôvetkom, že malá monarchia ešte ozbíja o body aj ďalších.

04. Milan Škriniar Čítajte viac Calzonovi čoraz viac rozumieme, myslím, že aj fanúšikom sa teraz náš futbal viac páči. Čo zaželal Škriniar spoluhráčom pred rozchodom?

Od jalového výkonu a bezgólovej remízy išla hra jeho zverencov rapídne hore. Vrcholom bol triumf s Bosnou a Hercegovinou, v ktorom sa na Tehelné pole dostavili výsledok aj výkon. Bol najlepší za ostatné roky.

Keby Slováci premenili niektorú zo šancí minulý piatok a zabodovali, platilo by to aj o súboji s Portugalskom.

Pochváliť treba aj skvelý vstup do pondelňajšieho duelu s Lichtenštajnskom, ktorý rozhodli za necelých šesť minút. Aká zmena oproti trápeniu sa v júni vo Vaduze…

Po šiestich zápasoch majú Slováci trinásť bodov. Zriedkakedy vstúpili do kvalifikačných bojov takto dobre. A hoci J-skupina nepatrí k najnáročnejším, Calzonov kredit to neznižuje.

Zo zbedačeného mužstva, cez ktoré súperi v C-divízii Ligy národov prechádzali ako nôž maslom, sa za rok stalo mužstvo s výbornou defenzívou, agresívnym napádaním, rýchlou a miestami nápaditou kombináciou.

SR Futbal ME kvalifikácia J Lichtenštajnsko Slovensko Čítajte viac Slováci s povinným víťazstvom, Hancko strelil najrýchlejší gól v histórii národného tímu

Calzona tvrdí, že sa blížime do fázy, kedy bude Slovensko môcť hrať s každým. Verí, že jeho zverenci udržia v rukách postupové karty a pôjdu na ME do Nemecka. Pri gólovej efektivite to nebude ľahké.

Trojbodový náskok na Luxembursko a šesťbodový na Island s Bosnou skresľujú. Slováci majú z tejto štvorice najnáročnejší žreb.

Hrajú v Portugalsku, Luxembursku aj Bosne, doma privítajú Island. Ostrovanov čakajú dve domáce stretnutia s Lichtenštajnskom a Luxemburskom.

Nepostúpiť v takejto konštelácii by pre Slovákov bola škoda. Nepochváliť Calzonu i jeho hráčov za značný progres tak isto.

Bodaj by 19. novembra po súboji s Bosnou naďalej platilo, že Slováci majú výkony aj výsledky.

Hodnotenie Slovákov v zápase s Lichtenštajnskom Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Výkony Slovákov sme zhodnotili známkami od 1 do...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Francesco Calzona