Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Calzonovi čoraz viac rozumieme, myslím, že aj fanúšikom sa teraz náš futbal viac páči. Čo zaželal Škriniar spoluhráčom pred rozchodom?

Vzadu veľa práce nemal, čo je však dobré vysvedčenie pre tím. Ako videl duel proti Lichtenštajnsku kapitán Milan Škriniar?

12.09.2023 05:40
04. Milan Škriniar Foto:
Spokojný Milan Škriniar.
debata (6)

S výsledkom ste určite spokojný…
Zápas nám na začiatku vyšiel presne tak, ako sme si povedali. Chceli sme na nich vybehnúť a streliť im rýchly gól. My sme im však dali až tri. Potom sa nám už hralo ľahšie. Túžili sme pridať aj ďalšie góly, ale nebolo to jednoduché, súper kúskoval hru. Osobne som však šťastný za tri body.

Ako vnímate fakt, že váš kolega z defenzívy dal gól po necelých desiatich sekundách?
Super! Bola to nacvičená situácia. Každý zápas chceme začať aktívne, nakopnúť loptu na kraj, tam získať odrazenú loptu, možno aut alebo roh. Dnes sme z toho dali gól. Pre súpera to bol ťažký úder.

Bol to najrýchlejší gól v kvalifiikácii na európsky šampionát vôbec. Koľko zaplatí strelec?
Kuco (Juraj Kucka, pozn. red.) je pokladník, teraz ho tam nemáme, ale David Hancko určite môže niečo zaplatiť. (úsmev)

V obrane ste to mali podstatne jednoduchšie ako proti Portugalsku.
To je pravda, na druhej strane v takýchto dueloch musíte byť ešte viac sústredený, aby nenastal problém. Chybu sme vzadu nespravili, čo je skvelé. Len tak ďalej.

SR Futbal ME kvalifikácia J Lichtenštajnsko Slovensko Čítajte viac Slováci s povinným víťazstvom, Hancko strelil najrýchlejší gól v histórii národného tímu

Prekvapilo vás 13-tisíc ľudí na tribúnach proti takémuto súperovi?
Ďakujem im za to. Prišli sa pozrieť na nás. Chceli sme dať ešte viac gólov, aby z nás mali radosť. Navyše, aj skóre môže rozhodovať.

Čo vravíte na debakel Luxemburska v Portugalsku (0:9, pozn. red.)?
Vyzerá to tak, že Luxemburgci budú náš hlavný konkurent v boji o postup. Vieme, že proti Portugalsku sa nehrá ľahko, ale že zdolajú Luxembursko 9:0, to som veru nečakal.

O mesiac aj vy pocestujete do Portugalska. Nie je to výstraha?
My proti ním musíme hrať tak ako doma. Pripravíme sa na nich čo najlepšie.

S akým pocitom odídete zo zrazu?
Mohli sme mať viac ako tri body, no som spokojný, veď sme stále druhí v skupine, aj Portugalci nám pomohli. Všetko máme vo vlastných rukách.

Ako kapitán čo poviete spoluhráčom pred rozchodom do klubov?
Zakričali sme si, povedali pár slov, že to bolo super. Zaželáme si veľa šťastia, predovšetkým aby sa nikto nezranil. Aby sme mali na ďalšom zraze čo najlepšiu formu.

Portugalsko Fernandes Čítajte viac Bez Ronalda lepšie ako s ním. Portugalčania zvalcovali Luxembursko, pomohli sebe i Slovákom

V čom sa tento tím najviac posunul v uplynulých mesiacoch?
Tréner Calzona sa nám snaží vnútiť jeho rukopis, na tréningoch to do nás tlačí. My tomu čoraz viac chápeme. Vieme, v akých pozíciách máme stáť, ktoré priestory si otvárať a ako všetko správne načasovať. Myslím si, že sa to zlepšuje. Hádam to takto bude pokračovať.

Je to pre vás niečo nové?
Ani nie, v Interi Miláno sa niečo podobné snažil presadzovať Luciano Spaletti. V Paríži nás tiež tlačia do toho, aby sme hrali s loptou a dominovali. Vyhovuje mi to a zdá sa, že aj ostatným. A podľa všetkého sa to viac páči aj fanúšikom.

Vnímajú vás inak aj súperi?
Zrejme áno. Vidieť to bolo aj na Portugalsku, predtým, ako sem prišlo, hrávalo inak. Ale to je fajn, aj tréner Calzona nám neustále prízvukuje, že my sa nemáme prispôsobovať nikomu, ale sme to my, kto má druhému vnucovať futbal.

Portugalsko sme pravdepodobne prekvapili, teraz nás tam však čaká iný zápas. Nič si nenahovárajme, oni v ňom budú favoritmi.

Slováci nedali šancu Lichtenštajnsku Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Róbert Mak a jeho súboj proti obrane...

Bez efektívnej streľby sa tam bude hrať ťažko…
Calzona nám pred zápasom proti Lichtenštajnsku ukázal štatistiku a podľa nej máme v skupine najrýchlejší prechod pred súperovu šestnástku. Pravda, koncovka nám zatiaľ nesedí, no na tom sa dá pracovať. Chce to len viac pokoja a možno trošku drzosti.

Aké sú vaše momentálne šance na postup?
Zápas v Luxembursku nám ukáže. Ak ho zvládneme, na 90 percent pocestujeme na šampionát. Nechcem však predbiehať čakajú nás ešte ťažké boje a veľa práve.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Milan Škriniar #slovenskí futbalisti