Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kováčik vyzdvihol Calzonu. Teším sa na oslavy, usmieval sa Kucka

Prinášame vám reakcie zo slovenského tábora po štvrtkovej domácej výhre 4:2 nad Islandom a postupe na majstrovstvá Európy 2024.

16.11.2023 23:28
Slovensko - Island 29 Foto: ,
Tradičné poďakovanie sa trénerovi Francescovi Calzonovi.
debata

Ján Kováčik, prezident Slovenského futbalového zväzu: "Sú to chvíle, ktoré sa dajú ťažko opísať. Som rád, že sa nám podarilo tretíkrát za sebou postúpiť na ME.

Tým, ktorí chcú futbal vidieť, je jasné, čo do tímu priniesol tréner Francesco Calzona. Je to obrovský úspech a skvelá reprezentácia našej malej krajiny. Sme jediný tím žrebovaný z piateho koša, ktorý sa prebojoval na šampionát."

Ondrej Duda, strelec druhého gólu SR: "Je to trochu šialené. Keby nám niekto po prvom zápase povedal, že doma proti Islandu oslávime postup, ťažko by sme tomu uverili.

Potvrdili sme progres pod trénerom Calzonom. Takéto momenty sa nemusia opakovať v kariére veľmi často. Slovensko je tretíkrát za sebou na ME a som rád, že som opäť súčasťou tímu.

Dostali sme zbytočný gól, ale nezlomilo nás to a ešte v prvom polčase sme otočili skóre. Brankár mi penaltu skoro chytil, ale našťastie to tam padlo."

Slovensko - Island 4 Čítajte viac Hymna od chlapov v krojoch, slovenské vlajky vysoko. Takto sa rodil postup na Euro

Martin Dúbravka, brankár SR: "bol to náročný zápas, výsledok je trochu skresľujúci. Otočili sme nepriaznivý vývoj. Sme veľmi šťastní, že sme to zvládli.

Fanúšikovia vytvorili skvelú atmosféru, chceme si to čo najviac užiť. Tréner Calzona dostal čas a dokázal pripraviť mužstvo kvalitne."

Marek Hamšík, tímový manažér slovenskej reprezentácie: "Sú to skvelé pocity. Fantázia, že sa nám podarilo postúpiť na ME pred domácimi divákmi. Fanúšikov sme dotiahli na štadión.

Začali sme pred tromi tisíckami a postup slávili pred vypredaným štadiónom. Obrovská vďaka patrí trénerovi Francescovi Calzonovi, ktorý odviedol skvelú prácu. Mužstvo má tvár a identitu. Je tam správna chémia, taktická aj kolektívna."

Luxembursko šport futbal ME2024 kval. J-skupina Slovensko Čítajte viac Tréner z talianskej ulice, zlomená palica nad Weissom, vyhodený tlmočník. Slováci sa hrabú z dna

Lukáš Haraslín, strelec dvoch gólov SR: "Je to vysnívaný večer v reprezentácii. Podarilo sa nám postúpiť na ME pred domácim publikom a som veľmi šťastný, že som k tomu prispel dvoma gólmi.

Na tréningoch trénujem takéto situácie, Ondro a Kuco dobre preniesli hru a mne vyšli strely. Je skvelé, že sa nám podarilo pritiahnuť divákov späť na štadión."

Juraj Kucka, strelec prvého gólu SR: „Je to úžasné, neopísateľné. Po štvrtý raz som postúpil na veľký turnaj a stále je to krásne. Dúfam, že to poriadne oslávime. Je to super užiť si postup pred domácimi fanúšikmi, bol plný štadión.“

Kvalifikačný duel Slovensko - Island Fotogaléria - 35 fotiek Všetky fotky
Slovenskú hymnu zahrala folklórna skupina.
Načítavajú sa športové výsledky...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská futbalová reprezentácia #kvalifikácia ME 2024 vo futbale