Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hamšík sa vracia: Podávam pomocnú ruku. Pocestoval by aj na Euro?

V novembri pri bezgólovej remíze 0:0 s Čile v slzách ukončil reprezentačnú kariéru. Minulý týždeň ohlásil, že po sezóne uzavrie aj tú klubovú. Nakoniec je všetko inak.

07.06.2023 15:10 , aktualizované: 16:36
marek hamšík Foto: ,
Marek Hamšík.
debata (18)

Marek Hamšík (35) pomôže národnému tímu v kvalifikačných súbojoch ME 2024 na Islande (17. júna) a v Lichtenštajnsku (20.júna). „Po nich sa presuniem do realizačného tímu reprezentácie,“ prezradil v stredu slovenským médiám na zraze v Šamoríne.

V akej pozícii ste prišli na reprezentačný zraz?

Ako hráč, ktorý chce pomôcť národnému tímu, lebo v posledných týždňoch nám vypadlo viacero futbalistov. Nečakal som, že sa sem ešte vrátim, ale v živote nikdy neviete. Čakajú nás veľmi dôležité zápasy, najmä ten prvý. Môže to byť šesťbodový duel. Nebude to ľahké, ale ide nám o veľa.

VIDEO: Samého ma prekvapilo, že som prišiel ako hráč, vraví Marek Hamšík o návrate do reprezentácie

Video

Znamená to, že sa rekord v počte reprezentačných štartov (136) i gólov (26) môže ešte rozšíriť?

Bodaj by sa tak stalo. Mám radosť, že som späť, hoci som to neplánoval. Tieto dva zápasy však budú definitívnou bodkou. Po tomto zraze končím.

Prekvapilo vás, že ste v nominácii ako hráč?

Myslel som si, že prídem ako člen realizačného tímu. Po kariére ním budem, ale nie hneď ako asistent trénera. Teraz som skončil s futbalom a hneď budem koučom? Na tejto úrovni sa to nedá. Musím sa učiť a vidieť futbal aj z trénerskej strany.

Aké bolo privítanie?

V pohode. Chlapci mi hovorili, že budem spievať ako nováčik, ale to sa určite nechystám. (smiech) Prijali to s úsmevom, som rád.

Nemrzí, že Slovensko nemá po prvých dvoch zápasoch kvalifikácie šesť bodov?

Určite sme chceli šesť, ale sami ste videli, že Luxembursko ukázalo svoju silu a potrápi aj ďalších. Rozbehnuté to však máme dobre, ešte sme neinkasovali. Keď sa podarí tento zraz a získame plný počet bodov, bude to skvelé.

Kde vás nominácia do tímu zastihla?

Registroval som, čo sa so spoluhráčmi deje. Možno som o niektorých zraneniach vedel skôr ako tréner, lebo som videl chalanov striedať skôr. Mrzí ma, že moja účasť je za týchto okolností. Som však rád, že môžem podať pomocnú ruku.

Michaela Gargano, sestra Mareka Hamšíka Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Marek Hamšík odohral s Walterom Garganom v...

V novembri ste sa však lúčili s kariérou pred vypredaným Tehelným polom…

Vtedy to bolo moje rozhodnutie, nikto ma nemusel prehovárať. Teraz prišlo oslovenie, či by som nepomohol. Bral som koniec vážne, ale som tu.

Ak by národný tím postúpil na ME 2024, išli by ste?

Nad tým ani nerozmýšľam, ako som povedal – po dvoch súbojoch končím. Urobíme maximum, aby sa to podarilo a zraz bol úspešný a víťazný.

© Autorské práva vyhradené

18 debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Hamšík #slovenskí futbalisti #Francesco Calzona #kvalifikácia ME vo futbale 2024