Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Výhovorky! Calzona zahmlieva, všetci vedia, že mu ide o Weissovu morálku. S najlepším hráčom to však treba vždy skúsiť

Keď Calzona vraví v prípade jeho nenominácie o taktických dôvodoch, čo si pod tým predstavujete?
Výhovorky. Na tlačovke niečo povedať musí. Neprezentuje však svoj názor otvorene, zahmlieva. S taktikou vynechanie Vlada Weissa nemá nič spoločné. Všetci vieme, že sa jedná o posudzovanie morálnych kvalít. Ak sa veci nepomenujú jasne, vyvstáva ešte viac otáznikov.

Na rovinu – píšete o Calzonovom strachu. Čoho sa podľa vás Talian bojí?
Vždy vystupuje sebavedomo. Nebojí sa. Kormidelník sa len chce vyhnúť situácii, aby kontroverzný hráč a futbalový rebel svojim excentrizmom mužstvu viac neuškodil než pomohol. Každý tréner chce predsa na zrazoch riešiť herné systémové prvky a nie sa zaoberať prípadnými lapsusmi a prešľapmi.

Vladimír Goffa. Foto: Dano Veselský
Vladimír Goffa Vladimír Goffa.

Je v tom podľa vás niečo osobné, alebo skôr len sprostredkovaná informácia o Weissovi?
Bé je správne. Určite sa mu do uší doniesli pozitíva i negatíva a on sa podľa toho zariadil. Niet však nad osobnú skúsenosť, preto nerozumiem, prečo si Vlada nepozval a nekonfrontoval sa s ním herne i ľudsky. Počas dlhšieho časového úseku na zraze.

Je podľa vás Weiss nezvládnuteľný živel?
Živel rozhodne je. Vychovávať má rodič, trénovať tréner. Lenže nie každý vie dávkovať cukor a bič v správnej miere. Radšej dá ruky preč, než by prijal takúto výzvu.

Ak by sme sa bavili o hráčovi zo širšieho kádra, asi nad ním treba mávnuť rukou. Ale s najlepším hráčom to treba rozhodne skúsiť.

Je možné, že prekáža niektorému z nominovaných hráčov?
Netuším, ale kam by sme dospeli, ak by o nominácii mali rozhodovať futbalisti?

Čo je pre vás červená čiara, kedy by ste hráča nenominovali za žiadnych okolností?
Stalo sa mi to s najlepším hráčom na Maldivách. Ali Ashfag, doslova futbalový génius, takého útočníka nemáme ani v našej lige. Kvôli trestu za žlté karty nemohol nastúpiť, ale žiadal som ho, aby prišiel na zápas a morálne podporil mužstvo v príprave v šatni pred duelom.

On namiesto toho v čase stretnutia jazdil na motorke po hlavnom mieste a balil baby. Tak som ho vyradil z kádra na najbližší, veľmi dôležitý pohárový zápas.

Médiá boli v šoku, že som si také niečo dovolil. Ako prvý tréner vôbec. Podobné prehrešky však mal už v minulosti a všetci mu všetko tolerovali.

Ale pokojne by som hráča krátkodobo vyradil aj za alkohol, flákanie sa na tréningoch, úmyselné zranenie spoluhráča na tréningu – v tomto smere som nekompromisný.

© Autorské práva vyhradené

13 debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimír Weiss ml. #slovenskí futbalisti #Vladimír Goffa #Francesco Calzona