Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zmeškané oslavy so Slovanom? Nemrzí, chceme pre Slovensko historický úspech

Na vlaňajšom domácom Eure do 19 rokov dostal šancu po dvoch nevydarených súbojoch s Francúzskom a Talianskom. Odvtedy sa z bránky nepohol. Gólman slovenskej reprezentácie do 20 rokov Adam Hrdina (19) sa teší na dnešný osemfinálový súboj na majstrovstvách sveta v Argentíne.

31.05.2023 11:00
Adam Hrdina Foto:
Slovenský brankár Adam Hrdina.
debata

Zverenci Alberta Rusnáka st. od 19.30 (prenos vysiela RTVS) nastúpia proti Kolumbii. „Ukázali sme dobré momenty, ale aj chyby. Stať sa môže čokoľvek,“ vraví talent Slovana Bratislava.

Na postupovú definitívu ste museli čakať. Ako ste sledovali súboje ostatných tímov, ktoré vás posunuli do vyraďovacej fázy?

Pozreli sme si ich všetci spoločne v reštaurácii. Sme dobrá partia. Mrzelo nás, že sme si istotu nevybojovali na ihrisku, ale najdôležitejšie je, že ideme na majstrovstvách sveta ďalej.

Neboli ste nervózny?

Veruže bol. A poriadne. Je to veľmi stresujúce. Niektoré veci dokážete ovplyvniť, na iné musíte len čakať. Navyše góly v zápasoch, ktoré sa nás týkali, padali v závere. O to emotívnejšie to bolo. Mali sme obrovskú radosť, že to vyšlo.

Podobne nervydrásajúce súboje ste so Slovanom zažili v lige či pohárovej Európe…

Áno, to je fakt, bolo toho v tejto sezóne dosť. V tom je futbal krásny, ale niekedy aj krutý.

Nemrzelo vás, že ste kvôli šampionátu zmeškali oslavy majstrovského titulu?

Vôbec nie, reprezentovať je česť. Verím, že sa so Slovanom dočkám ďalších osláv a trofejí.

Filip Nguyen Čítajte viac V Česku je to hotová vec. Do bránky Slovana príde člen tamojšej reprezentácie

Skupinu ste po výhre nad Fidži 4:0 a prehre s Ekvádorom 1:2 uzavreli neúspešne s USA (0:2). Bol to najkvalitnejší sú­per?

Všetky tímy hrali inak, ale USA mali najvyššiu kvalitu. Mali medzi sebou výborných hráčov, ale hrali aj tímovo. Pre porovnanie: Ekvádor sa presadzoval viac cez individuality.

Robili vám Američania problémy ofenzívnym rozostavením 3–4–3 a variáciou ofenzívnych hráčov?

Hrali veľmi ofenzívne, mali šikovných hráčov, ale najmä nám nevyšiel vstup do stretnutia. Boli sme ustráchaní. Po polčasovej prestávke sa to zlepšilo a aj my sme ukázali svetlé momenty.

Čím to bolo, že ste sa v prvom polčase nedokázali dostať do rytmu? Cítili ste podobnú nervozitu ako na domácich ME, kde vám nohy zväzoval tlak?

Je to možné. Chýbalo nám viac sebadôvery, ale postupne sme sa do zápasu dostali. Zamrzelo, že sme nedokázali vyrovnať a na konci sme opäť inkasovali.

Je úroveň duelov v Argentíne vyššia ako na lanskom domácom Eure?

Áno. Už len preto, že čelíme najlepším tímom sveta, nielen Európy. Navyše, sú tu rôzne herné štýly, s ktorými sa nestretávame tak často.

Máte pocit, že sa zlepšili aj výkony Slovenska?

Áno. Sme starší, skúsenejší, dlhšie spolu. V sezóne sme si pripísali množstvo náročných štartov v kluboch, ktoré nás posunuli. Ideme správnym smerom, ale stále to však môže byť lepšie. Verím, že sme si najlepší výkon nechali na osemfinále.

Kyriakos Savvidis Čítajte viac Neuverím, pokiaľ ho neuvidím v Slovane. Myslel som si, že je to slušný chlapec a v hlave má upratané, hnevá sa kapitán Trnavy

Splnili ste cieľ a postúpili do vyraďovacej fázy majstrovstiev sveta. S čím pôjdete do súboja s Kolumbiou?

Tešíme sa, že sa nám to podarilo. Je to úspech, ale chceme ísť ďalej. Skupina je za nami, teraz to bude o jednom zápase. Ukázali sme dobré momenty, ale aj chyby. Stať sa môže čokoľvek.

Bude to s Kolumbiou podobný duel ako so susedným Ekvádorom?

S Ekvádorom to bolo tesné, zápas sa mohol preklopiť na obe strany. S Kolumbiou to môže byť podobne vyrovnané. Súpera sme si zanalyzovali, poznáme jeho silné stránky. Musíme sa však sústrediť na naše devízy. Kolektívnu hru, srdce, veľkú motiváciu.

Máme totiž šancu dosiahnuť historický úspech a dostať Slovensko do štvrťfinále majstrovstiev sveta do 20 rokov. Radi by sme slovenských fanúšikov potešili kvalitnou hrou a tiež pozitívnym výsledkom. Máme na to.

Často je veľká ťarcha zodpovednosti aj na brankárovi. Nebojíte sa?

Vôbec. Viem, čo moja práca prináša. Užívam si, keď môžem mužstvu pomôcť.

Máte radi vyhrotené súboje?

Áno, dalo by sa povedať, že ich vyhľadávam. Viem sa počas nich ešte viac vyhecovať. Navyše, takéto zápasy chcete hrať. Najviac vás posúvajú a naučia. Nemám z toho stres, nezväzuje mi to nohy a ruky. Na súboj s Kolumbiou sa teším.

Oslavy titulu ŠK Slovan Bratislava 2022/2023 Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Slovanisti oslavujú svoj piaty titul v rade....

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Adam Hrdina #slovenská futbalová reprezentácia do 20 rokov