Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Žiadne kalkulovanie proti USA. Matematicky nám stačí bod, ale chceme potešiť fanúšikov tromi

Po hodine hry sa k nemu odrazila lopta. Samuel Kopásek mal v hlave jedinú myšlienku. Vystreliť na bránku. Obranca Žiliny trafil nechytateľne.

26.05.2023 16:37
Samuel Kopásek Foto:
Slovenský obranca Samuel Kopásek v súboji s Ekvádorčanom Danielom De La Cruzom.
debata

Slováci zdolali Rakúsko 1:0 a postúpili z domácich majstrovstiev Európy na svetový šampionát. Dnes šikovného beka čaká so spoluhráčmi kľúčový duel B-skupiny. Od 20.00 vyzvú USA v bitke o postup do osemfinále.

„Bol by to najkrajší darček,“ vraví na margo 20. narodenín, ktoré oslávil pred duelom s Ekvádorom.

Máte za sebou dva zápasy na majstrovstvách sveta. Prekvapilo vás niečo?

Pre mňa je najväčším prekvapením dejisko a ľudia okolo. Je to pre nás niečo nezvyčajné a nové. Ideme na tréning či na zápas a oni sú pri autobuse a mávajú nám.

Je úroveň hry vyššia, ako na domácom Eure?

Neviem, či by som to takto povedal. Stretávame sa so súpermi z rôznych kútov sveta. Každý má niečo, v čom je silný. Kvalita je v medzištátnych stretnutiach vysoká vždy.

Tréner Albert Rusnák st. povedal, že na MS chce nielen výsledky, ale aj krajší herný prejav, ako tomu bolo na domácich ME. Cítite to aj vy?

Myslím si, že na domácich majstrovstvách Európy sme čakali sami od seba viac. Aj keď sa nám to nepodarilo, dostali sme sa na majstrovstvá sveta. Ako aj tréner povedal, nie je to len o výsledkoch. Chceme ľudí potešiť peknou hrou.

Slovensko - Ekvádor. Čítajte viac Mladíkov čaká skúška proti USA. Budú sa šetriť ako Švajčiari proti Lotyšom, tvrdí bývalý kapitán

V prvom súboji ste zdolali Fidži 4:0. Ostrovná krajina nepatrí k najsilnejším súperom, ale zvládnuť duel, v ktorom musíte vyhrať, nebolo ľahké…

Je to náročné psychicky, lebo počítate s tromi bodmi do ďalších bojov.

Nemrzelo, že vám to do siete nepadalo ešte viac?

Určite. V každom zápase chcete dať čo najviac gólov. Navyše, po troch stretnutiach, na konci skupiny, je skóre veľmi dôležité.

Svedčala by súboju s Ekvádorom (1:2) skôr remíza?

Siahali sme na ňu až do 92. minúty, keď sme mali šancu a mohli vyrovnať.

Prekvapil vás Ekvádor niečím?

Mal vyspelých hráčov, najmä technicky. Skvele pracovali s loptou v rýchlosti. Mali sme dobré úseky hry, ale nevydržali sme celých deväťdesiat minút. Škoda, že tam boli aj hluché pasáže.

Trochu ste si spríjemnili čakanie na kľúčový duel s USA večerou v meste mimo hotela. Bola to príjemná zmena?

Samozrejme. Nie je ideálne byť stále na tom istom mieste a vidieť iba tie isté priestory. Každému to padlo vhod.

Adrián Chovan Čítajte viac Takýto vlastenec ste ešte nevideli. Súperovi Slovana z pohárovej Európy sa smeje celá krajina

Aká je krajina majstrov sveta Argentína?

Žije to tu futbalom. Ľudia sú ním posadnutí. Do nášho hotela prišli v stredu domáci reprezentanti, ktorí odohrajú svoj posledný skupinový duel v San Juane. Fanúšikovia ich čakali vonku, spievali im, fotili sa s nimi. To isté, čo robia aj s nami.

Je niečo, na čo ste si museli v Argentíne dlhšie zvykať?

Najťažšia bola aklimatizácia. Jet-lag po prílete, zmena klímy, času i podnebia, s ktorým sa viaže aj trochu problém s dýchaním na tréningoch. Netrvalo to dlho a zvykli sme si.

S čím pôjdete do súboja s USA?

Chceme podať čo najlepší výkon a pobiť sa o víťazstvo. Radi by sme fanúšikom ukázali, že máme na to aj proti silnejším súperom.

V čom je sila súpera?

Rozoberali sme si ich. Hrajú zaujímavý systém 3–4–3. Majú kvalitnú výmenu miesta najmä v ofenzívnej časti. Dokážeme ich pretlačiť v bojovnosti a nasadení. Na USA by mohol platiť náš rýchly prechod do útoku.

Matematicky by mal stačiť aj bod. Kalkulujete?

Matematicky áno, ale kalkulovať nechceme. Do zápasu pôjdeme s tým, že chceme vyhrať a získať tri body. Určite však treba myslieť na každý bod, ktorý by nám pomohol.

Počas turnaja ste oslávili 20. narodeniny. Aký darček ste dostali?

Bolo to pred zápasom s Ekvádorom. Dostal som tradičnú šľahačku do tváre za potlesku chalanov. A k tomu ešte aj tortu na večeri.

Bol by tým najkrajším darčekom postup do play off MS?

Samozrejme, krajší by ani nemohol byť, ako postup do osemfinále.

Najznámejšie športové influencerky so Slovenkou Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Svoje mená spojili s prezentáciou športu a...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Samuel Kopásek #MS 2023 vo futbale do 20 rokov