Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mladíkov čaká skúška proti USA. Budú sa šetriť ako Švajčiari proti Lotyšom, tvrdí bývalý kapitán

Proti azda najväčšiemu outsiderovi turnaja si schuti zastrieľali, ale viaceré vyložené šance zahodili. Jednu mali aj v závere druhého stretnutia futbalových majstrovstiev sveta do 20 rokov. Nevyužili ju, a tak musia tuho bojovať o postup do osemfinále.

26.05.2023 08:53
Slovensko - Ekvádor. Foto:
Momentka zo zápasu Slovensko - Ekvádor.
debata

Slovenskí mladíci dnes večer o 20.00 (prenos vysiela RTVS Šport) uzavrú pôsobenie v B-skupine. Hráči i tréneri sú odhodlaní si v súboji s USA zaistiť postup do vyraďovacej fázy.

"Aj remíza má pre nás veľkú cenu. Na šampionáte sa nehrá na krásu, dôležité je postúpiť akýmkoľvek spôsobom. Musíme obetovať krásu na úkor efektivity.

Spomeňme si na kľúčové zápasy seniorskej reprezentácie pod Weissom či Kozákom. Aj vtedy išiel kumšt bokom, vystriedalo ho srdce a výsledok sa dostavil. Radšej hrať škaredo a postúpiť, ako hrať pekne a ísť domov," vraví Marián Kurty.

Jambor mohol byť strelcom turnaja

Kapitán poslednej reprezentácie Slovenska, ktorá si v roku 2003 zahrala na MS do 20 rokov, pochválil mladíkov, ako zvládli vstup do turnaja. Slováci vyhrali nad Fidži 4:0.

„Prvé zápasy nie sú ľahké. Museli vyhrať, boli pod tlakom. Zvládli to solídne, ale škoda šancí. Keby mal Timotej Jambor strelecký deň, mohol by si už rovno prebrať trofej pre najlepšieho strelca. Hral výborne,“ chváli Kurty kapitána tímu.

O budúcnosti futbalového Slovana sme sa v relácii Fair Play rozprávali s Vladimírom Koníkom

Video

Lenže s Ekvádorom sa Jambor i niektorí jeho spoluhráči nedokázali výraznejšie presadiť. Po prehre 1:2 nemajú Slováci istotu postupu. Tú majú prvé dve mužstvá z každej skupiny a tiež štyri najlepšie z tretích miest.

„Škoda toho. Bol to vyrovnaný duel. Keby sme v stopercentnej šanci v úplnom závere zápasu uspeli, získali by sme možno kľúčový bod. Remíza by bola spravodlivá,“ domnieva sa niekdajší hráč Ružomberka.

Bývalý slovenský reprezentant Ladislav Pecko vidí podstatu argentínskej misie v niečom inom, ako je boj o postup.

„Pre chlapcov je podstatné, aby si užívali každú minútu. Dostať sa na takýto turnaj je obrovský úspech. Postup do osemfinále bude len bonus. Musia MS brať ako cestu, nie ako cieľ. Nasmerujú ich do mužského futbalu,“ konštatuje Pecko.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ladislav Pecko #MS 2023 do 20 rokov #Marián Kurty