Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Doma nám experti naložili, pochvala prišla z Anglicka a Čiech. Pred MS je u nás klub nad reprezentáciou

Fidži, Ekvádor a USA. Zloženie skupiny neznie strašidelne. Aj preto ste deklarovali snahu postúpiť?

Časy, kedy slovenské reprezentácie súperom dávali päťky, sú preč. Vyrovnalo sa to, pozrime sa na trápenie reprezentačného A-tímu s Luxemburskom či dvadsaťjednotky napríklad s Maltou. Nie sú to giganti, ale je to zradné.

Iste, ak chceme ísť ďalej, potrebujeme zdolať Fidži. Ekvádor je juhoamerický tím, budú výborní. A o Spojených štátoch amerických sa ani nebavme, je to favorit skupiny.

Viacerí hráči hrajú aj za seniorské áčko a dávajú tam góly. My si však veríme. Máme kvalitu na postup a spravíme maximum pre to, aby sa to podarilo.

Na začiatku ste vytkli novinárom lenivosť, nám zasa prekáža alibizmus trénerov. Vám nevadí, keď sa vyhýbate jasnému definovaniu toho, čo chcete v zápase či súťaži dosiahnuť?

Fráza ísť od zápasu k zápasu vám musí ísť na nervy… (úsmev) Treba si veriť a nebáť sa. Nemusíte sa skrývať, ale zasa na druhej strane sa netváriť, že ideme vyučovať Brazíliu či Španielsko.

Mám kolegov, ktorí radšej nechcú hovoriť konkrétne veci. Ja hráčom vravím, aby mali konkrétne ciele. Aj pred šampionátom im niekoľkokrát poviem, že si nejdeme do Argentíny iba zahrať. Chceme sa tam ukázať, nazbierať skúsenosti a možno sa chlapci posunú v kariérach zaujímavým smerom.

Iste, radi by sme si to užili, nič viac sme v kariérach nedosiahli. Niekto si povie, že postup zo skupiny je odvážny cieľ.

00. Hlavná FOTO Čítajte viac Lietadlo na tribúne, nervózny Weiss aj bodyguard Kucka. V Dunajskej Strede to žilo futbalom

Čo by ste mu odpovedali?

No, že sa určite nemýli, ale na našom prístupe to nič nemení. Cieľ je jasne daný a nebojím sa ho povedať aj nahlas. Rád si dávam vysoké ciele, motivuje ma to. Poďme najďalej, ako to pôjde.

Čo by ste chceli v Argentíne vidieť?

Lionela Messiho. Verím, že tam niekde bude. Lanské domáce Euro ma veľa naučilo. Tlak médií, verejnosti, množstvo povinností. Teraz ideme do krajiny majstrov sveta. Bude to šialený zážitok.

Ešte pred ním však príde opačná situácia. Bojíte sa momentu, kedy budete musieť vyradiť z kádra hráčov, ktorý sa do konečnej nominácie na MS nedostanú?

Je to najhoršie, čo sa vám môže stať, lebo sú to mladí chlapci. Je to jedna z najhorších situácií v živote. Máte s nimi vzťah, poznáte sa roky a potom mu poviete, že nejdeš na majstrovstvá sveta?

Tam zrejme dôjde aj na slzy a veľký smútok. Prirastú vám k srdcu a povedať im niečo také bude fuška. Náročné situácie vás však dokážu posunúť. Spravia z vás silnejšieho človeka.

Zápas sezóny DAC - Slovan v obrazoch Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
V nasledujúcej galérii zistíte, ako to vyzeralo...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská futbalová reprezentácia #Albert Rusnák ml.