Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zo Slovana sme odišli, lebo mladí nedostávajú šancu. Žilina musí rešpektovať, že idem za životnou výzvou

Presunom zo Žiliny do Rotterdamu vyvolal rozruch. Pred niekoľkými dňami si Feyenoord uplatnil opciu a priviedol šikovného krídelníka na trvalý prestup. Leo Sauer (17) sa podpisu zmluvy potešil.

06.04.2023 06:10
Leo Sauer Foto:
Leo Sauer.
debata

Rodák z Bratislavy však vie, že nič nezaručuje. „Boli tam viaceré signály, ale teraz je isté, že tu zostanem najmenej tri roky. Uľavilo sa mi,“ vraví.

Rozhovor ste posunuli na 18.00 kvôli nabitému programu na ihrisku i v škole. Ako vyzerá váš bežný deň?

Vstávam okolo ôsmej ráno, do polhodinky musím byť v akadémii, kde máme spoločné raňajky. Od 9.30 máme prvú posilňovňu, po nej nasleduje tréning na ihrisku.

Následne obed a o pol druhej už druhá posilňovňa. V utorky a štvrtky mám hodiny holandčiny, v pondelky a piatky mítingy. V stredu máme voľno.

Ako vám to ide s holandčinou?

Znie to trochu ako krochkanie, Holanďania majú výraznú výslovnosť spoluhlásky ch. Už som si zvykol a začínam rozumieť. Do konverzácie sa nepúšťam, viem iba základy a futbalový žargón.

Cristiano Ronaldo Čítajte viac Slováci v lige vyzvali Ronalda. Portugalčan si z nich spravil trhací kalendár

Róbert Boženík vraví, že vo Feyenoorde kladú dôraz aj na štúdium. Neprekáža vám to?

Naopak, veď kariéra trvá maximálne do štyridsiatky. Treba myslieť aj ďalej. Vzdelanie je dôležité, venujem sa naplno štúdiu na strednej škole.

Na tréningu ho mal na starosti Robin Van Persie…

S trénerom Van Persiem som sa stretol aj ja, prehodili sme pár slov, ale nemáme špeciálny vzťah. V klube pracuje viacero bývalých hráčov Feyenoordu.

Bolo náročné zvyknúť si na celodennú rutinu v novom prostredí?

Skôr na nové prostredie, lebo niečo podobné som absolvoval v Žiline. Bol som sám na tamojšej akadémii, aj tam sme mali vlastný režim. Má podobné princípy ako vo Feyenoorde, Zmeny sú iba v prostredí, jazyku, kultúre.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #Feyenoord Rotterdam #Leo Sauer