Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Dedo, čo teraz? Ako spravili Slováci obrat o 180 stupňov. Alebo ich naučil Calzona hrať futbal za tri dni?

Ťažko na Islande

Suma summárum – futbalové Slovensko síce v nedeľu vstalo z prachu, ale v tabuľke mu aj tak chýbajú dva cenné body.

„Lebo ak hovoríme o tom, že chceme postúpiť, potom sme v tomto dvojzápase dva body stratili, musíme ich súrne niekde získať. A potrebujeme ešte jednu vec: aby sa Luxembursko vytiahlo aj na niekoho iného,“ uvažuje Greško.

Radolského pohľad je o niečo optimistickejší. „Máme za sebou dva zápasy, štyri body a sme bez inkasovaného gólu, tie čísla sú ihneď krajšie, no nie? A nezabúdajme na ďalšiu dôležitú vec – veď do skupiny nás vyžrebovali až z piateho koša,“ pripomína bývalý tréner s tým, že každá kvalifikácia je náročná a svojim spôsobom nekompromisná, lebo ak sa nezískavajú body, ihneď je problém.

„A rátajú sa len výsledky. Avšak ak Slováci ukážu to, čo v prvom polčase proti Bosne, bude to fajn. Potom nemám obavy,“ pousmeje sa.

Reprezentanti sa najbližšie zídu v júni, keď ich čakajú dva zápasy na pôde Islandu (17.6.) a Lichtenštajnska (20.6.). Prvý z nich bude patriť medzi kľúčové, keďže Slovensko aj Island sú spolu s Bosnou hlavnými adeptmi na druhé postupové miesto v kvalifikačnej J-skupine. Všetky tri reprezentácie už nejaké body stratili a zdá sa, že práve súboje medzi nimi budú rozhodujúce.

„Potrebujeme tam neprehrať. Získať aspoň bod,“ uvedomuje si Greško. „Ale nepodceňujme Island, prebudoval síce mužstvo, ale stále je veľmi solídny,“ dvíha prst Radolský.

S islandským futbalom má bohaté skúsenosti aj Pavol Kretovič, prvý Slovák, ktorý odišiel na tento severský ostrov za futbalom a napokon tam zostal aj žiť.

„Na Islande zareagovali na žreb veľmi pozitívne. Aj oni si myslia, že je to hrateľná skupina a dá sa z nej postúpiť. Islanďania sú sebavedomý a hrdý národ. Nikdy sa nevzdávajú a bojovať budú zo všetkých síl. Nemajú prehnaný rešpekt. Ani pred Portugalskom. Slovensko nepodceňujú, no veria, že pred vlastnými fanúšikmi ho zdolajú,“ vysvetľuje rodák z Košíc.

Mlačo však ukazuje prstom na Portugalsko. „Keď si zabezpečí prvé miesto v skupine, potom môže obmeniť tím a to by mohol niekto zo spomínanej trojice využiť,“ ponúka zaujímavú myšlienku.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Vratislav Greško #Dušan Radolský #slovenskí futbalisti