Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Dedo, čo teraz? Ako spravili Slováci obrat o 180 stupňov. Alebo ich naučil Calzona hrať futbal za tri dni?

Chvála Slovákov

Po Luxembursku éterom ešte viac ako výsledok rezonovali slová trénera Francesca Calzonu. Ukázalo sa, že pri ich preklade došlo k malému nedorozumeniu. Talian síce mužstvo pochválil za bojovnosť, no s jeho výkonom spokojný až tak nebol, ako verejnosti uviedol tlmočník.

Radolský tvrdí, že Calzonov postoj mohol prispieť k atmosfére v národnom tíme pred dôležitým zápasom proti Bosne.

„Možno je za tým práve to, že sa Calzona po fiasku chlapcom poďakoval. Bola to psychologická pomoc, šatňa pochopila, že tréner ocenil jej snahu. Keď sedíte na lavičke, skúšate kadečo, ja som kedysi na chlapcov aj nakričal – z môjho pohľadu to Talian zvládol výborne,“ vysvetľuje skúsený tréner na dôchodku.

Bývalý tréner slovenskej reprezentácie do 21... Foto: TASR, Jakub Kotian
Dušan Radolský Bývalý tréner slovenskej reprezentácie do 21 rokov Dušan Radolský.

Aj Greško si myslí, že 54-ročný rodák z Kalábrie situáciu ustál bravúrne. To, že je Calzona stoj čo stoj za mužstvom, považuje za správne.

„A čo si myslíte, nebol vari aj pán Kozák za svojimi hráčmi?“ opýta sa protiotázkou a zároveň si aj odpovie. „Keď budete navonok kritizovať hráčov, akoby ste sa zbavovali zodpovednosti a prenášali ju na nich. Cením si tento postoj, tlak verejnosti preniesol na seba. Jeho prístupu totálne rozumiem,“ vysvetľuje.

Greško odmieta menovať hráčov, ktorí proti Bosne splnili jeho očakávania. „Všetci boli dobre pripravení, mužstvo spolu vyhráva i prehráva. Keď hrá dobre, potom každý v tíme vyzerá dobre. Nechcem vyzdvihovať nikoho, nikdy to nerobím,“ zamýšľa sa.

Radolský si však predsa len vybral: „Stopéri zabojovali nad moje očakávania, prekvapil ma Denis Vavro, predtým nebol taký spoľahlivý. Mal viacero pekných zákrokov. Lobotka odviedol svoj výborný štandard, aj Hancko má požadovanú kvalitu, ostatní stále môžu ešte pridať.“

Bosniansky novinár, ktorého sme oslovili, to vidí zasa takto: „Podľa mňa bola kľúčová hra troch proti trom. Tréner Bosny proti slabému Islandu postavil troch obrancov a fungovalo to, potom však podcenil Slovensko a na ihrisku sa to rýchlo ukázalo. Traja vaši ofenzívni hráči narobili našej obrane, ktorej nepomáhali ani stredopoliari, veľké problémy. To bol kľúč k slovenskému víťazstvu. Pochválil by som Haraslína a Maka, ale aj Lobotku a Kucku.“

Vratislav Greško, bývalý slovenský reprezentant. Foto: TASR, Dušan Hein
5. Vratislav Greško Vratislav Greško, bývalý slovenský reprezentant.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Vratislav Greško #Dušan Radolský #slovenskí futbalisti