Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Calzona zareagoval na hodnotenie súboja s Luxemburskom. Nie som hlupák, s Bosnou ideme vyhrať

Vo štvrtok nezvládli úvodný duel s Luxemburskom (0:0), v nedeľu ich čaká podstatne náročnejšia skúška.

25.03.2023 16:22
SR Senec šport futbal kval. ME2024 Luxembursko BAX Foto: ,
Francesco Calzona.
debata (19)

Slovenskí futbalisti odohrajú na Národnom futbalovom štadióne v Bratislave druhý duel kvalifikácie o postup na ME 2024 v Nemecku.

Od 20.45 budú hostiť Bosnu a Hercegovinu, ktorá zvládla úvodný duel doma s Islandom (3:0).

"Je dobrý signál, že hráčov remíza mrzela. Vieme, že musíme zlepšiť veľa vecí. Neskoro sme vystupovali do napádania a strácali ľahké lopty.

Potom prichádzame o energiu tam, kde by sme nemuseli. Oproti súboju s Luxemburskom potrebujeme zlepšiť celý výkon.

Problémom je, že to nemáme takticky tak vyšperkované, lebo sme spolu iba tretie sústredenie, času nebolo veľa. Máme hráčov po celej Európe, ktorí majú iné návyky.

Nie je to však naše alibi. Snažíme sa čo najrýchlejšie zlepšovať náš výkon, aby bol na požadovanej úrovni,“ vravel Francesco Calzona, ktorému prekladal asistent a niekdajší reprezentant Pavol Farkaš.

Francesco Calzona Čítajte viac Nie sme rozvojová africká krajina! Myslí si, že my Slováci žerieme seno? Na Calzonu sa valí ďalšia kritika

Slovensko čaká druhý domáci duel a po zaváhaní s Luxemburskom potrebuje v Bratislave zvíťaziť, ak sa chce pobiť o postup na Euro do Nemecka.

"Bosna a Hercegovina príde po výhre, jej hráči sú nabudení a so sebadôverou. Majú silnú mentalitu. Chceme sa však pozerať na seba. Prvá vec je, že sa musíme zlepšiť my, chceme to potvrdiť už zajtra.

Bosna je podceňovaná, posledné tri kvalifikácie vypadla až v baráži. Nevstupujeme však do zápasu so strachom či s obavami. Musíme urobiť všetko, aby sme zápas vyhrali,“ pokračoval Calzona.

SR Trnava šport futbal ME 2024 kval. J Luxembursko TTX Čítajte viac Chyba prekladateľa alebo žart? Škrtel s Muchom sa pustili do Calzonu, Talian reagoval jedinou vetou

Po zápase sa vo veľkom rozoberalo jeho pozitívne hodnotenie duelu. Prehodnotil svoj názor?

"Nebolo to dobre pochopené. Bol som spokojný s istými časťami zápasu, ale boli tam aj fázy, ktoré nenaplnili naše očakávanie.

Nie som hlupák, aby som si myslel, že to je maximum, ktoré na ihrisku odovzdáme. Bolo tam mnoho vecí, ktoré musíme zlepšiť, ale aj veľa pozitívnych. Bolo to akoby nedorozumenie,“ vysvetlil Calzona.

Zdravotná situácia v tíme je dobrá. Calzona má k dispozícii aj Adama Zreľáka, ktorý vynechal duel s Luxemburskom. Taliansky kouč zvažuje isté zmeny v zostave.

Kylian Mbappé Čítajte aj Holandsko bolo katastrofálne. Nový kapitán Francúzov strhol všetkých, Deschamps poprel dusno kvôli páske

"Nemáme žiadne zdravotné ťažkosti. Chlapci si oddýchli fyzicky aj mentálne. Sú pripravení na Bosnu.

Teším sa, že príde aj Zreľák, lebo je to hráč so správnou mentalitou, akú potrebujeme. Je tam možnosť nejakých zmien. Musíme sa však snažiť o to, aby hráči hrávali spolu dlhší čas.

Ide o celkovú spoluprácu. Robo Polievka si vytvoril tri šance, odohral dobrý zápas. Verím, že keď sme si ich dokázali vytvoriť, je to pozitívne, lebo predtým sa nám to nepodarilo. A dúfam, že ich dokážeme aj premeniť,“ skonštatoval 54-ročný taliansky kouč.

08. Slovensko vs. Luxembursko Čítajte viac Lobotka: Ani Guardiola by s nami nespravil zázraky na počkanie. Calzona potrebuje čas, ale na Slovensku ho tréneri nemajú

Calzona už so svojím tímom analyzoval nedeľňajšieho súpera. Bosna a Hercegovina vyhrala úvodný duel doma s Islandom 3:0.

„Poznáme ich silné stránky. Sú veľmi fyzickí, majú dobrých hráčov, niektorých z nich v topligách. Prídu s veľkým entuziazmom, lebo zvládli prvý zápas. My sa musíme pozerať na seba a zlepšiť náš výkon,“ tvrdil Calzona.

Recept na zisk troch bodov má aj Stanislav Lobotka. Stredopoliar SSC Neapol verí, že sa karta obráti.

"Treba byť viac na lopte, sebavedomejší, nekaziť ľahké prihrávky, to nás stojí veľa síl a nadviazať na veci, ktoré trénujeme. Neľahko sa učia, ale má to hlavu a pätu. Ak to budeme plniť a zostaneme odvážni, budeme úspešní,“ burcoval Lobotka.

1. ohlasy Čítajte viac Spokojnosť s 0:0? Bolo to hanebné, na mieste hráčov pár dní nejdem na ulicu. Calzonu vytiahli z klobúka

Jeden z najlepších defenzívnych stredopoliarov sveta si uvedomuje výsledkový tlak na celý národný tím.

"Nepripúštame si tlak, že musíme vyhrať. Cítime ho, je to naša robota a každý z nás vie, že je potrebné zabodovať naplno,“ doplnil Lobotka.

Včerajší tréning bol otvorený verejnosti. Na národný tím sa v Senci prišli pozrieť desiatky fanúšikov.

"Po zápase nebola atmosféra najlepšia, ale keď vidíte, že sa deti tešia, je to príjemné,“ uzatvoril Lobotka.

Utrápená remíza. Ohlasy na zápas Slovákov v Trnave Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Wort.lu (Lux.): Luxemburčania berú bod zo...

© Autorské práva vyhradené

19 debata chyba
Viac na túto tému: #Stanislav Lobotka #Francesco Calzona