Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nie sme rozvojová africká krajina! Myslí si, že my Slováci žerieme seno? Na Calzonu sa valí ďalšia kritika

Herný prejav slovenských reprezentantov v úvodnom kvalifikačnom zápase o postup na majstrovstvá Európa rozladil viaceré futbalové osobnosti. Zverenci Francesca Calzonu remizovali v Trnave s Luxemburskom 0:0.

25.03.2023 15:39
Francesco Calzona Foto: ,
Zamyslený Francesco Calzona.
debata (14)

Taliansky odborník nepriviedol Slovákov k víťazstvu ani v piatom zápase, napriek tomu sa po stretnutí vyjadril, že je spokojný a hráčom za výkon zagratuloval.

„Tréner Slovenska bol asi na inom zápase. Hráčov chválil za snahu. To mi pripadá pritiahnuté za vlasy. Do reprezentácie sa chodí hrať a nie snažiť sa. Snaha je málo. Ak je on spokojný s týmto výkonom, tak to je silná káva.

Neviem, či si myslí, že my Slováci žerieme seno, nerozumieme futbalu a sme slepí. Vyzeralo to ako výsmech všetkým do ksichtu, že on tomu rozumieme a my nie. Reakcia trénera ma zamrzela,“ uviedol pre Nový Čas Ľubomír Moravčík.

1. ohlasy Čítajte rozhovor Spokojnosť s 0:0? Bolo to hanebné, na mieste hráčov pár dní nejdem na ulicu. Calzonu vytiahli z klobúka

Podľa niekdajšej reprezentačnej opory prišli niektorí hráči s veľkou formou, ktorú však nepotvrdili.

„Súper viac behal, my sme stáli a čakali. Bol to veľmi chabý výkon bez nasadenia a emócií. Naši sa ani nezapotili. Žiaľ, bolo to smiešne divadlo hráčov i trénera,“ doplnil Moravčík.

VIDEO: Tréner Calzona: V septembri by sme možno prehrali 4:0.

Video

Bývalý tréner reprezentácie Dušan Galis pre spomínaný zdroj pripomenul situáciu spred dvoch rokov, keď Slováci pod vedením Štefana Tarkoviča vstúpili do kvalifikácie MS 2022 remízou na Cypre a následne remizovali doma s Maltou.

Francesco Calzona Čítajte aj Kto sa pozeral, nemal radosť, kto však počúval Calzonu, myslel si, že sa mu sníva. Ak by sa tlmočník mýlil, bolo by to lepšie

„Po rečiach o zlepšovaní sa som čakal, že uvidíme dobrý futbal a najmä víťazstvo. Som však strašne sklamaný. Z výsledku, nasadenia a túžby po úspechu. Možno som mal zlé okuliare, ale nevidel som žiaden nový systém hry, o ktorom sa hovorilo. Mal som pocit, že polovica našich hráčov ešte nehrala futbal,“ neskrýval rozhorčenie Galis a pokračoval v kritike:

„Oni nevedia, čo je to reprezentácia krajiny. Keď zoberiem, aké sú tlaky na našich trénerov a na neho, tak je všetko ok a ešte nevyhral ani jeden zápas. Keď som videl nasadenie našich legionárov, tak som sa sám seba pýtal, či v zahraničí sú také slabé ligy. Zasa sme tam, kde sme boli. A možno aj hlbšie.“

Podľa bývalého trénera dvadsaťjednotky Milana Lešického bolo „skoro všetko zlé“.

08. Slovensko vs. Luxembursko Čítajte aj Lobotka: Ani Guardiola by s nami nespravil zázraky na počkanie. Calzona potrebuje čas, ale na Slovensku ho tréneri nemajú

„Pred 10 rokmi nebolo Luxembursko ani na futbalovej mape. Vidieť, že tréner Calzona nevyrástol u nás a hovorí, akoby bol z inej planéty.

Absolútne nenasiakol našu mentalitu a pohľad na futbal. Je úplne odtrhnutý od reality. My predsa nie sme nejaká rozvojová africká krajina. Vôbec si neuvedomuje, že takýmito vyhláseniami stráca dôveru. Možno bol dobrým asistentom, ale ako hlavný tréner sa ešte iba učí.“

Šancu napraviť si dojem budú mať slovenskí futbalisti v nedeľnom druhom kvalifikačnom zápase. V Bratislave privítajú Bosnu a Hercegovinu. Stretnutie budeme sledovať naživo od 20.45.

Utrápená remíza. Ohlasy na zápas Slovákov v Trnave Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Wort.lu (Lux.): Luxemburčania berú bod zo...

Ohodnoťte Slovákov po zápase s Luxemburskom

Hlasovalo 1203 ľudí.

Martin Dúbravka

Martin Dúbravka

Priemerný výsledok: 68,66 b.

Stanislav Lobotka

Stanislav Lobotka

Priemerný výsledok: 61,05 b.

nepoužívať Róbert Polievka

Róbert Polievka

Priemerný výsledok: 56,31 b.

Dávid Hancko, tablo

Dávid Hancko

Priemerný výsledok: 56,26 b.

Peter Pekarík

Peter Pekarík

Priemerný výsledok: 40,61 b.

Lukáš Haraslín

Lukáš Haraslín

Priemerný výsledok: 38,23 b.

Róbert Mak

Róbert Mak

Priemerný výsledok: 37,13 b.

Ľubomír Šatka

Ľubomír Šatka

Priemerný výsledok: 36,34 b.

Norbert Gyömbér

Norbert Gyömbér

Priemerný výsledok: 35,85 b.

Juraj Kucka

Juraj Kucka

Priemerný výsledok: 33,01 b.

Tomáš Suslov

Tomáš Suslov

Priemerný výsledok: 31,81 b.

Róbert Boženík

Róbert Boženík

Priemerný výsledok: 29,51 b.

Ondrej Duda

Ondrej Duda

Priemerný výsledok: 23,18 b.

14 debata chyba
Viac na túto tému: #Dušan Galis #Ľubomír Moravčík #Milan Lešický #slovenskí futbalisti