Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Spokojnosť s 0:0? Bolo to hanebné, na mieste hráčov pár dní nejdem na ulicu. Calzonu vytiahli z klobúka

Zápas Slovenska proti Luxembursku si pozrel v televízii. Nemalo ho čo nadchnúť. Ľubomír Luhový (55) je známy tým, že veci vždy hovorí priamo. „Ak v takejto chvíli neprekročia prah kabíny slová ako ,páni, celý národ vám fandil a vy ste to pokašľali’, tak už ničomu nerozumiem,“ tvrdí bývalý futbalový reprezentant.

24.03.2023 15:38
1. ohlasy Foto: ,
Slovenskí futbalisti pred zápasom proti Luxembursku.
debata (46)

Ak by sme vás požiadali o tri pozitívne vety k zápasu s Luxemburskom, prijmete túto výzvu?

(smiech) Vážne, žiadne pozitívum som nevidel.

Kde bol problém?

Skončilo sa to 0:0 a ja nemám potrebu ani chuť ísť do podrobností. Výsledok ide za realizačným tímom a aktérmi, ktorí stáli na ihrisku. Nemôžeme na jednej strane vyhlasovať, že sa chceme biť o postup a potom pošleme dva body s luxemburskou výpravou preč lietadlom. Je to hanebné. To je celé a netreba to ďalej ani rozvádzať.

VIDEO: Tréner Calzona: V septembri by sme možno prehrali 4:0.

Video

Zniesol niektorý z hráčov reprezentačné kritériá?

Výsledok ide za celkom. To, že niekto odovzdal na trávniku štandard, oukej, ale na konci svietilo aj tak na tabuli otrasných 0:0. Proti Luxembursku. Áno, oni už v minulosti uhrali vonku nejaké body, no aj tak. Viem, ako to vo futbale chodí, o mesiac môže byť všetko inak, v tejto chvíli však nemôžeme pomýšľať, že by sme premohli silnejšie mužstvá, tobôž nie Portugalsko.

Martin Dúbravka už pred zápasom vravel, že proti Luxembursku nie je Slovensko favoritom. Nemá predsa len pravdu a fanúšikovia si len zakrývajú oči pred realitou?

Nemá! Nemá! Nemá! Nechcem ísť do polemiky so žiadnym hráčom, ani s brankárom Dúbravkom, ale ak na svetlo božie pustíme vetu, že nie sme favoritom, tak dvíham prst – pardon. Vážne nie sme doma proti Luxembursku favoritom? Takto hlboko sme klesli? Je to smiešne. To sa inak ani nedá komentovať.

Ľubomír Luhový. Foto: Profimedia
Ľubomír Luhový Ľubomír Luhový.

Chýbal vám v mužstve Vladimír Weiss ml.?

Počúvam polemiku, opravte ma, ak nehovorím pravdu, ale za posledné dva roky patrí medzi najlepších hráčov domácej ligy. Keď v minulosti nepodal dobrý výkon, tak to bolo povedané. Na tom nič zlé nie je. Ale teraz hrá naozaj dobre a mňa fakt zaujíma, prečo ho nezavolali.

A to sa týka všeobecne všetkých hráčov. Ak tam nebudeme dávať najlepších, potom to nikam nepovedie. Tréner Calzona síce rozpráva o taktických dôvodoch, pre mňa sú to však všetko dôvody skôr nejasné.

© Autorské práva vyhradené

46 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí futbalisti #Ľubomír Luhový #Francesco Calzona