Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Stáva sa, že vyhráme a už sme ako majstri sveta, vraví bosniansky novinár. Chorvátsko je vraj iný svet a do tímu by vzal Škriniara

Chorvátsko, ktoré má podobný počet obyvateľov, je dlhé roky vo svetovej špičke, Bosna nie je taká konzistentná. Rozmýšľali ste niekedy nad tým, prečo je to tak?

Áno, v Bosne radi hovoríme, že Chorvátsko je nám blízke (geograficky), ale v mnohom aj vzdialené. Na Chorvátov v tom najpozitívnejšom zmysle slova žiarlime. Treba však uznať, že pre nás sú iným svetom.

Hráči z ich ligy sa predávajú za desať a viac miliónov eur, majú oveľa lepšiu infraštruktúru, ich tréneri vedú svetových a európskych gigantov. Modrič patrí Realu Madrid a teraz prichádzajú nové hviezdičky. Guardiol má dnes hodnotu viac ako sto miliónov eur a s touto silou sa nemôžeme rovnať.

Edin Džeko, kapitán Bosny. Foto: Profimedia
Edin Džeko Edin Džeko, kapitán Bosny.

Pochopiteľne…

Z domácej súťaže máme v reprezentácii jediného hráča a ten sa na ihrisko s určitosťou nedostane. Mnohé sa u nás odvíja od Džeka a ja mám obavy, čo bude, keď odíde. Toto je jeho posledná kvalifikácia. Sme na míle vzdialení od Chorvátska, ktoré pravidelne získava medaily a my sme sa pritom len raz kvalifikovali na šampionát do Brazílie. Aj teraz to budeme mať veľmi ťažké.

V Bosne a Hercegovine vládne veľká kriminalita. V športe a v jeho vedení nie sú bývalí hráči a legendy, nemôžu sa tam ani len priblížiť. Všetko sa vyberá podľa národnostného kľúča, trénerom reprezentácie musí byť napríklad moslim, asistentmi Chorvát a Srb. Je to smutné, žalostné, ale je to realita. Tento systém rúca nádej na zlepšenie.

Na jeseň odohral Slovan Bratislava s Mostarom dva veľmi tesné zápasy. Bude to na reprezentačnej úrovni niečo podobné?

Bol to výborný dvojzápas. Mostar doma dominoval. Aj v tejto sezóne určite vyhrá titul. Sú to podobne silné tímy a domnievam sa, že aj reprezentácie sú na rovnakej úrovni. Dnes je ťažké niečo predpovedať. Na jeseň sa tešil Slovan, teraz by sme sa pre zmenu mohli my (smiech).

Utrápená remíza. Ohlasy na zápas Slovákov v Trnave Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Wort.lu (Lux.): Luxemburčania berú bod zo...
debata chyba
Viac na túto tému: #Edin Džeko