Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Stáva sa, že vyhráme a už sme ako majstri sveta, vraví bosniansky novinár. Chorvátsko je vraj iný svet a do tímu by vzal Škriniara

Kde je bosniansky tím najviac zraniteľný a naopak, v čom vyniká?

Začnem od konca – niet pochýb o tom, že najväčšou bosnianskou hrozbou je Džeko. No už nemá tridsať, vtedy ho nikto nedokázal ustrážiť. Futbal je tímový šport a často záleží predovšetkým na hráčoch v strede poľa. Tam sa spoliehame na Kruniča, ktorý hrá v Miláne.

Chýbať však budú Miralem Pjanič, no najmä ľavý bek Sead Kolašinac.Problémom sa javí naše stopérske duo. Ahmedhodžić má síce skvelú formu v Anglicku, no Miličevič hrá iba na Cypre, čo nie je veľmi kvalitná liga.

08. Slovensko vs. Luxembursko Čítajte viac Lobotka: Ani Guardiola by s nami nespravil zázraky na počkanie. Calzona potrebuje čas, ale na Slovensku ho tréneri nemajú

Balkánci často hýria prílišným sebavedomím – je to dobré, lebo zo seba dostanú naozaj maximum, ale občas zvyknú súpera aj podceniť…

Pravda, často sme sebavedomí a je to dvojsečná zbraň. Veľmi ľahko sa „rozbehneme“, stačí nám jedno víťazstvo a potom narastá eufória, zrazu ako keby sme boli majstri sveta a vzniká dojem, že nám už nikto nič nemôže. Prerastie nám to jednoducho cez hlavu. V poriadku, pozitívna atmosféra je fajn, treba však poznať hranice. Často nás to unáša.

Ak zdoláme Island, každý bude hovoriť aj o troch bodoch zo Slovenska a čokoľvek iné sa bude považovať za prehru. Ak však kvalifikáciu začneme remízou alebo prehrou, atmosféra opadne a všetko bude inak. Začne sa volať po zmenách v reprezentácii.

Novinár Samir Mlačo. Foto: Facebook
Samir Mlačo Novinár Samir Mlačo.

Ako hodnotíte kvalifikačnú skupinu?

Ako veľmi nepríjemnú. Portugalsko je favoritom a ťažko ho môže niekto ohroziť. Istotu to však neznamená. Slovensko, Island a Bosna budú bojovať o druhé miesto. Náš nový tréner dostal zmluvu len do konca kvalifikácie, ak postúpi, zostane na lavičke, v opačnom prípade sa bude hľadať niekto iný. Je pod tlakom, ale tak to v športe býva.

Kto má z trojice Slovensko, Bosna a Island najväčšiu šancu postúpiť?

To si povieme po týchto dvojzápasoch. Je možné, že jazýčkom na váhach budú Luxemburčania a Lichtenštajnci, ak niekoho oberú o body. V tejto skupine nedostane nikto nič zadarmo. Ak by som si mal tipnúť, poviem, že druhá skončí napokon Bosna, i keď si myslím, že je porovnateľné dobrá ako váš národný tím.

Slovensko, Luxembursko Čítajte aj Kto bol najlepší a kto najviac sklamal? Ohodnoťte Slovákov v úvodnom zápase kvalifikácie

Island nechávam akosi bokom, aj keď má naozaj veľké srdce a to v mnohých zápasoch rozhoduje. Jeho hráči majú v sebe oveľa väčší náboj v porovnaní s reprezentantmi Bosny či Slovenska. Sám neviem, prečo je to tak.

Ak by ste si mohli vziať do Bosny jedného z dvojice Škriniar – Lobotka, kto by to bol?

Moja voľba je Škriniar, aj keď chute môžu byť rôzne. Veľa sledujem Seriu A, sú tam aj Džeko s Kruničom… A poviem vám, Škriniar i Lobotka sú fakt borci. Šiel by som za Škriniarom, lebo je srdečný, obetavý a ja milujem takýchto hráčov. Milana si preto všade vážia.

debata chyba
Viac na túto tému: #Edin Džeko