Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Strieľa góly už štyri roky, nezastavila ho ani kalamita. Polievka dáva futbalu všetko, dostal pod tlak Calzonu

Životná forma, skvelá bilancia

Ščasný i Varga sa vždy mohli o 182 centimetrov vysokého útočníka či ľavého krídelníka oprieť. Polievkove čísla sú skvelé.

Veď za posledných päť sezón dal v 133 zápasoch 68 gólov a pridal aj 52 asistencií. Márne by ste hľadali slovenského útočníka, ktorý má takéto štatistiky dlhodobo.

"Asi som v životnej forme. Predtým som góly nedával, teraz to prišlo. Zrejme aj preto som v národnom tíme.

Je to sen pre každého hráča. Išiel som si za tým, preto si vážim, že môžem byť súčasťou tohto veľkého mužstva. Pevne verím, že sa môžem posunúť ešte vyššie," pritakal Polievka.

Róbert Polievka Čítajte viac Polievka: O Slovane som počul, ale nečakám, že v zime sa udeje niečo veľké

Slováci vstupujú do kvalifikačnej J-skupiny o postup na ME 2024 v Nemecku dvomi domácimi zápasmi.

Prvé dva tímy (Slovensko je v skupine spoločne s Portugalskom, Islandom, Bosnou a Hercegovinou, Luxemburskom a Lichtenštajnskom) postúpia na šampionát. História i matematika velia pri domácom debute Calzonu i Polievku zabodovať naplno.

"V prvom rade by som rád odviedol maximum na tréningu. Tréneri potom zvážia, či to stačí na to, aby som do stretnutí naskočil. Pre niečo si ma vybrali a rád by som to potvrdil.

Začíname s nulou. Nečaká nás nič jednoduché. Pevne verím, že budeme pripravení. Máme kvalitu, aby sme zdolali oboch súperov," uzavrel Polievka.

Bude z nováčika hneď gólový líder?

Partnerky futbalových reprezentantov Slovenska Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Rodinná pohoda a zázemie sú dôležité pre...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Francesco Calzona #Róbert Polievka