Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Strieľa góly už štyri roky, nezastavila ho ani kalamita. Polievka dáva futbalu všetko, dostal pod tlak Calzonu

Dostal Calzonu pod tlak

Útočník sa vždy bude hodnotiť podľa počtu gólov. Po návrate na Štiavničky to začalo Polievkovi sypať. Menili sa spoluhráči, súperi, neskôr aj hlavný tréner, ale apetít niekdajšieho hráča Dunajskej Stredy či Žiliny nie.

"Robo vedel, že na ihrisku musí ukázať viac. Stále bol najlepším strelcom, prípadne asistentom a teraz to platí opäť.

V minulosti aj teraz ukazuje, že môže tímom, vrátane toho reprezentačného, ponúknuť góly," nádeja sa Varga.

Viackrát sa stalo, že niekdajší slovenský reprezentant a hráč Celticu či Sunderlandu musel svojho lídra krotiť.

SR futbal LN C 5. kolo 3. skupina Azerbajdžan Clazona Čítajte viac Calzona zvoláva Slovákov do boja. Nominoval Polievku, Weiss je náhradníkom

„Raz, po narodení syna, bola kalamita, ale on chcel prísť na tréning. Povedal som mu, že nech sa radšej venuje partnerke,“ usmieva sa Varga.

„Nerobil mi problémy. Za tri a pol roka, čo som v Bystrici bol, ťahal mňa a celú Duklu hore. Makal ako sa patrí,“ dodáva.

Jeho nástupca pri kormidle Banskej Bystrice Michal Ščasný vyhlásil, že čísla neklamú a Polievka musí byť v národnom tíme. Súhlasí s tým aj Varga.

"Tréner Calzona bol pod takým tlakom, že ho musel nominovať. Za štyri roky dal okolo sedemdesiat gólov.

Nominovať a poslať na trávnik sú dve rozličné veci. Robo však za tie roky ukázal, že sa vie dostať do šancí a premeniť ich. Iste nejaké prídu aj proti Luxembursku a Bosne," dopĺňa Varga.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Francesco Calzona #Róbert Polievka