Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Strieľa góly už štyri roky, nezastavila ho ani kalamita. Polievka dáva futbalu všetko, dostal pod tlak Calzonu

Za tri roky vymenil štyri kluby. Nikde sa však niekdajší talent reprezentačnej dvadsaťjednotky naplno nepresadil. Vrátil sa teda do klubu, ktorý ho vychoval. Nové začiatky v Banskej Bystrici však nemal Róbert Polievka jednoduché.

21.03.2023 11:48
Róbert Polievka Foto: ,
Kanonier Banskej Bystrice Róbert Polievka.
debata

"Keď k nám prišiel prvýkrát a stretli sme sa na tréningu, povedal, že na to nie je pripravený. Reagoval som, že o tom rozhodnem ja. Keď bude zle, určite ťa pošlem na ihrisko, hoci aj na pár minút.

Prehrávali sme v Bardejove 0:1 a išiel na trávnik na osem minút. Neskóroval, ale pomohol otočiť na 2:1. Odvtedy herne i mentálne rástol," vraví bývalý tréner Dukly Stanislav Varga.

Čo tu robím?

Dátum 29. september 2018 bol pre Polievku zlomový. Kariéra šikovného útočníka nabrala správny smer a vyvrcholila minulý týždeň.

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Francesco Calzona ho premiérovo nominoval na kvalifikačný dvojzápas o postup na majstrovstvá Európy 2024 – vo štvrtok s Luxemburskom (Trnava, 20.45, prenos vysiela Sport 1) a v nedeľu proti Bosne a Hercegovine (Bratislava, 20.45, prenosy vysiela RTVS Šport).

"Skvelý pocit. Prišlo brnenie v bruchu, ale keď som prešiel cez prah hotela, opadlo to. Najskôr som si hovoril: Paráda, všetci píšu a volajú a keď ste na ceste, dôjde vám to.

Slovensko, futbal, Francesco Calzona Čítajte viac Berme si príklad z Maďarov a neriešme zbytočnosti, hnevá sa Calzona. Niektorí si myslia, že sme v prvom koši a nie v piatom

Už po pár chvíľach, keď som tu videl Martina Dúbravku a ten ma privítal, pýtal som sa sám seba, čo tu robím…," pobavil Polievka novinárov počas seneckého zrazu.

Tréneri i spoluhráči, ktorí s ním mali možnosť pracovať, ho označujú za veľmi príjemného spoločníka a pracanta na ihrisku. Varga priznáva, že to tak nebolo vždy.

"Bavili sme sa aj medzi štyrmi očami. Sám vie, že do Bystrice neprišiel v ideálnom rozpoložení. Predtým toho veľa nenahral, ale u nás prišiel zlom. Faktorom môže byť, že už má rodinu.

Pomôže hráčovi sa upokojiť. Teraz to má v hlave upratané, ale v minulosti som mu viackrát prízvukoval, že musí dávať futbalu všetko. Teším sa, že to neboli iba slová do vetra," konštatuje Varga.

Polievka v júni oslávi 27. narodeniny. Patrí medzi starších debutantov v slovenskom národnom tíme. Na najcennejší dres si musel počkať, ale po rokoch v pozícii ťahúňa najskôr druholigovej Dukly, ktorá je ako nováčik v hornej šestke najvyššej súťaže, sa na rolu bažanta teší.

„Premýšľal som nad tým, je fajn nebyť lídrom. Nosiť tieto veci a byť súčasťou národného tímu je fantastické, ale musím ukázať aj kvalitu,“ tvrdil Polievka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Francesco Calzona #Róbert Polievka