Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Škriniar skončil u lekára, pomoc Slovensku je vo hviezdach. S Luxemburskom nie sme favoriti, tvrdí Dúbravka

Slovenskí futbalisti sa v nedeľu poobede stretli v Senci na zraze pred kvalifikačným súbojmi o postup na majstrovstvá Európy 2024 v Nemecku.

19.03.2023 17:07
Rusko Petrohrad SR Repre Futbal ME2020 Tréning Foto: ,
Martin Dúbravka na archívnej snímke.
debata (6)

Zverenci Francesca Calzonu vyzvú v domácom prostredí najskôr vo štvrtok Luxembursko (20.45 v Trnave) a v nedeľu v rovnakom čase v Bratislave Bosnu a Hercegovinu.

Už počas pondelňajšej nominácie tréner avizoval, že príchod kapitána Milana Škriniara je otázny.

Stopér Interu Miláno chýbal na súpiske v súboji proti Juventusu Turín, nakoľko absolvoval vyšetrenie u lekára. Jeho príchod na Slovensku je však otvorený.

„S Miňom som sa bavil minulý týždeň. Bavili sme sa ohľadom jeho zdravotného stavu. Je to srdciar. Urobí maximum, aby tu bol. Verím, že príde a bude môcť hrať,“ vyhlásil Martin Dúbravka na mediálnom brífingu.

Slovensko, futbal, Francesco Calzona Čítajte viac Berme si príklad z Maďarov a neriešme zbytočnosti, hnevá sa Calzona. Niektorí si myslia, že sme v prvom koši a nie v piatom

V Newcastli prežíva zmiešané pocity. Klubu sa darí, atakuje priečky garantujúce istotu Ligy majstrov, ale slovenský brankár je iba dvojkou Nicka Popa.

Psychické rozpoloženie je fajn. Som skúsený harcovník, budem z nich čerpať. Neviem sa pozíciou dvojky stotožniť a ani v budúcnosti. Uvidíme, čo prinesie.

Pracujem, aby som trénera presvedčil a dostal ešte šancu. Po fyzickej stránke som na tom dobre, po psychickej to u mňa nikdy nebol problém," reagoval Dúbravka.

Tréner Calzona označil aj napriek tomu Dúbravku za muža, na ktorého sa spolieha. Niekdajšieho gólmana Žiliny to potešilo.

Kingsley Ehizibue Čítajte viac Gyömbér pomohol k bodu, milánsky obhajca v Serii A nenapodobňuje výkony z Ligy majstrov

„Ak sa tréner takto vyjadril, tak ma jeho podpora veľmi teší. Vážim si to. Musím ukázať na ihrisku a na tréningu, aby som dostal zo seba maximum. Vždy sme boli skvelá partia, ťaháme to všetci spolu,“ skonštatoval Dúbravka.

Tridsaťštyriročný gólman verí, že národný tím vstúpi do kvalifikácie o postup na ME 2024 úspešne. A najmä v inom štýle, ako tomu bolo v ostatných mesiacoch.

VIDEO: Martin Dúbravka pred štartom kvalifikácie

Video

"Osobne očakávam reakciu od nás. Je to nový začiatok. Ideálna príležitosť, aby sme začali čo najlepšie – víťazstvami. Verím, že sa výsledky dostavia a prídu aj kvalitné výkony.

Netreba podceniť žiadneho súpera. Luxemburčania sú vyššie ako my. Určite by som nás nepasoval za favorita, skôr do roly, aby sme to zvládli v hlavách a potešili divákov, ktorí by si to zaslúžili.

Bosna a Hercegovina má generačnú výmenu ako my, je to prirodzené. Musíme sa sústrediť najskôr na prvý duel a potom na ten s Bosnou," uzavrel Dúbravka.

Slováci vo vyraďovacej fáze Ligy majstrov Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Zaspomínajte si na slovenských futbalistov,...

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská futbalová reprezentácia #Martin Dúbravka #Milan Škriniar