Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tréner Hamšík. Bývalý kapitán je na Slovensku, mieri na reprezentačnú lavičku?

Od momentu, keď naposledy zamával tribúna v reprezentačnom drese, neuplynuli ani tri mesiace. Marek Hamšík tak urobil 20. novembra minulého roka, v deň, keď sa začal svetový šampionát v Katare.

05.02.2023 14:00
marek hamšík, francesco calzona Foto:
Postaví sa Marek Hamšík po boku Francesca Calzonu?
debata (3)

Tlieskalo mu zaplnené hľadisko Tehelného poľa, v očiach bývalého hráča Neapola sa viackrát objavili slzy. Emóciám dal voľný priechod, ako nikdy predtým.

Aj on si uvedomoval, že je koniec, definitívny. Že farby národného tímu viac hájiť nebude a počet jeho reprezentačných zápasov sa skončí na rekordnom čísle 135.

Kto by si však myslel, že spojenie Hamšík – reprezentácie je naveky minulosťou, ten sa možno bude mýliť. Na povrch sa totiž dostávajú informácie, že 35-ročný stredopoliar by sa k národnému tímu mohol vrátiť.

Futbalové hviezdy. Ako budú vyzerať na dôchodku? Fotogaléria - 41 fotiek Všetky fotky
Ako budú vyzerať hviezdy svetového futbalu na...

Aj keď – v inej, ako hráčskej pozícii…

„Ak by skončil hráčsku kariéru na konci prebiehajúcej sezóny, jeho najväčšou túžbou je už od leta stáť po boku reprezentačného trénera Francesca Calzonu v úlohe asistenta,“ vraví pre portál sport24.pluska.sk dobre informovaný zdroj.

Tieto slová podčiarkuje vyhlásenie Taliana z jesene minulého roka, keď sa vyslovil, že v momente, keď Hamšík ukončí hráčsku kariéru aj na klubovej úrovni, chce, aby stál po jeho boku.

Marek Hamšík Čítajte viac Koniec ikonickej éry. Hamšík pristúpil k radikálnemu kroku

Navyše, hráč Trabzonsporu je momentálne zranený a nachádza sa na Slovensku. Podľa jeho otca Richarda ho znovu trápi lýtko a čaká ho 3–4-týždňová pauza.

„Starajú sa tu o neho ľudia z reprezentácie, je tu v dobrých rukách a aj preto je momentálne jedno, či je doma alebo v Turecku. Aspoň je opäť s rodinou,“ uviedol Richard Hamšík pre rovnaký web.

Aká budúcnosť teda na Hamšíka čaká? Možno sa to dozvieme už v najbližších mesiacoch.

Sasan Khademnematolahi Čítajte viac Každý Iránec pozná Hamšíka. Ale s jeho účesom by si u nás nezahral

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Trabzonspor #Marek Hamšík #slovenskí futbalisti #Francesco Calzona #slovenská futbalová reprezentáca