Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ronalda a spol. doviedol k titulu. Poliaci chystajú hviezdneho trénera

Bývalý tréner portugalskej futbalovej reprezentácie Fernando Santos by sa mohol stať novým šéfom lavičky poľského národného tímu.

24.01.2023 13:15
Fernando Santos. Foto:
Fernando Santos naposledy viedol Portugalsko vo štvrťfinále MS v Katare.
debata

Jeho angažovanie naznačil v pondelok prezident Poľskej futbalového zväzu (PZPN) asociácie Cezary Kulesza, ktorý deň pred oficiálnym oznámením nového reprezentačného kouča zverejnil na svojom twitteri fotku so 68-ročným Portugalčanom a napísal k nej: „Uvidíme sa na zajtrajšej tlačovej konferencii“.

Okrem Kuleszu sa v pondelok zrejme preriekol aj poľský minister športu Kamil Bortniczuk, ktorý na svojom twitteri zagratuloval futbalovej asociácii. Santosa označil za veľmi úspešného trénera, ktorý má skúsenosti s prácou s veľkými hviezdami na čele s Cristianom Ronaldom.

Cristiano Ronaldo Čítajte viac Saudi si mädlia ruky. Po príchode Ronalda sa strhol televízny ošiaľ

Poľské médiá v pondelok uverejnili video, na ktorom je zachytený Santos vo VIP sektore letiska vo Varšave aj s batožinou a ako opúšťa areál v čiernej limuzíne.

Oficiálne oznámenie nástupcu trénera Czeslawa Michniewicza sa očakáva v utorok na Národnom futbalovom štadióne vo Varšave. Michniewiczovi, ktorý doviedol Poliakov na majstrovstvá sveta do Kataru, vypršala zmluva so zväzom 31. decembra.

Kulesza už dávnejšie uviedol, že nový tréner poľských futbalistov bude zo zahraničia a má skúsenosti z vedenia národného tímu.

Galeria hlavna foto Čítajte viac Kde sa točí najviac miliónov? V lige peňazí sú aj dvaja Slováci

S touto funkciou sa spájali aj ďalší bývalý kormidelník Portugalčanov Paulo Bento a tiež niekdajší anglický reprezentant Steven Gerrard. V minulosti Poliakov viedol aj iný portugalský kouč Paulo Sousa.

Fernando Santos odstúpil z postu trénera portugalskej reprezentácie po neúspešnom štvrťfinále MS v Katare proti Maroku, vo funkcii bol osem rokov.

Portugalčanov však doviedol k titulu majstrov Európy v roku 2016 a k celkovému prvenstvu v Lige národov v roku 2019. Predtým viedol národný tím Grécka, s ktorým postúpil do štvrťfinále európskeho šampionátu v roku 2012 aj na MS 2014 v Brazílii.

Najlepšie zarábajúce futbalové kluby 2021/22 Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Spoločnosť Deloitte už po 27-krát zverejnila...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #poľská futbalová reprezentácia #Fernando Santos